Koleksiyoner Gül Ergi servetini Darüşşafaka'ya bağışladı

Tüm mal varlığını Darüşşafaka'ya bağışladığını açıklayan Gül Ergi, Darüşşafaka'lı öğrencilerin eğitimine katkı sunmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şair, müzisyen ve koleksiyoner Sabahattin Ergi’nin kızı Koleksiyoner ve Sanat Danışmanı Gül Ergi tüm mal varlığını Darüşşafaka’ya bağışlayarak, vasiyet bağışında bulunurken, "Babamın izinden giderek, çocukluktan itibaren en büyük arzum olan bağışı gerçekleştirdim" dedi.

Kökleri Tepedelenli Ali Paşa'ya uzanan bir aileden gelen Ergi ailesi adına, cemiyet hayatının ünlü ismi Gül Ergi, Darüşşafaka’nın vasiyet bağışçıları arasında yer almaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek" Darüşşafaka, yaptığım yardımın gittiği yerden emin olduğum, kurum olarak çok güvendiğim bir yerdi. Yapılan bağışlar, her zaman olduğu gibi “7 gün 24 saat” yaşamlarını Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda sürdüren 1000’e yakın babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilerin başta eğitim olmak üzere gıda, barınma, giyim ve sağlık giderlerine harcanıyor. Gerçekten de tüketim kültürü içerisinde gereksiz yere yaptığımız sayısız harcama var. Belki de bizi iyi hissettirecek şey, 8'inci ayakkabımız değil, ihtiyacı olan birilerine yardım ediyor olma duygusudur" idadelerini kullandı.

Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu toplantısına konuk olan Ergi’ye “Bağışçı Belgesi”, Cemiyet Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş tarafından takdim edildi.


Benzer Haberler & Reklamlar