Antalya'da jandarma ekibinin düzenlediği tarihi eser operasyonunda 4230 elektron para, insan başı heykel, çift başlı insan figürlü heykel, 2'şer adet mühür ve madalyon, insan figürlü taş obje, Bizans sikkesi, 7 bronz heykel, değerli taş ve kolyeler yakalandı.
Antalya Kepez ilçesinde, aralarında heykel ve heykel başlarının da bulunduğu tarihi eser niteliğinde olduğu sanılan 4 bin 253 parça ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmasında, Kepez ilçesinde bir kişinin elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmaya çalıştığı belirlendi.
Jandarma ekipleri, tespit ettikleri adrese operasyon düzenledi.
Evde yapılan aramada Hitit ve Roma dönemlerine ait 4230 elektron para, insan başı heykel, çift başlı insan figürlü heykel, 2'şer adet mühür ve madalyon, insan figürlü taş obje, Bizans sikkesi, 7 bronz heykel, değerli taş ve kolyeler ele geçirildi.
Operasyonda, evde bulunan şüpheli gözaltına alınırken, eser gerçeklik ya da sahteli ktespiti için müze yetkililerine teslim edildi.


Ani Köprüsü Türkiye-Ermenistan İşbirliği İle Restore Edilecek
Prof. Dr. Mehmet Baha Tanman, Mevlevihanelerin Mimari Özelliklerini anlatacak
Manisa Kurtuluş Müzesi Ulusal Mimarlık Ödüllerinde Yapı Dalı Ödülüne layık görüldü
C Sehpa ile Modern Yaşam Alanlarında Pratik ve Fonksiyonel Çözümler