Karabiga'da yelkenler 2018 Troya Yılı aşkına açıldı

Karabiga'da yelkenler 2018 Troya Yılı aşkına açıldı

Troya Yılı 2018 etkinlkleri kapsamında düzenlenen 9 kulüpten 109 sporcunun yarıştığı Uluslararası Barbarossa Cup Yelken Yarışları, Karabiga'da düzenlenen törenle başladı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinin Karabiga limanından yola çıkan yelkenliler, 2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Barbarossa Cup Yelken Yarışlarında dereceye girmeye çalışıyorlar.

Karabiga beldesinde İÇDAŞ Yelken Kulübü ev sahipliğinde Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerin koordinasyonluğunda düzenlenen yarışlara 19 kulüpten 109 sporcu ve teknik ekip katıldı.

Barbarossa Cup Yelken Yarışları Karabiga Limanında yapılan törenle başladı. Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İÇDAŞ Spor Kulubü Başkan Yardımcısı Selma Tekin, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, ulusal ve yerel basın mensupları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

İÇDAŞ, ÇANAKKALE'DE SPORA DA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Çanakkale'nin dev şirketleri arasında yer alan ve arkeolojik alandaki çalışmalara desteği ile dikkat çeken İÇDAŞ'ın kentin kalkınmasına yönelik sponsorluk faaliyetlerinin yanı sıra spora da önemli destek verdiği açıklandı.

İÇDAŞ Spor Kulubü Başkan Yardımcısı Selma Tekin, Barbarossa Cup Yelken Yarışlarının açılış törenine katılanlara ve yarışmaya destek verenlere teşekkür ederek kulubü hakkında bilgiler verdi ve "İÇDAŞ 2004 yılında Çanakkaleli çocukların spora kaılımını teşvik amacıyla İÇTAŞ Spor Kulubü projesini hayata geçirmiştir. Bunun için Karabiga'da 8 dönümlük arazi kiralanmış, yatıım yapılmış, ekipman ve insan kaynakları ihtiyaçları sağlanarak İÇDAŞ Spor Yelken Okulu hayata geçirilmiştir. Tüm faaliyetleri İÇDAŞ tarafınfan finanse edilen yelken okulu, ilave yatırımlarla sürekli geliştirildi. Yüzlerce çocuğa ulaşıldı. Alınan başarılı sonuçlar neticesinde faaliyetlerin il geneline yayılması kararlaştırıldı. Ve 2010 yılında Çanakkale merkezinde de bir yelken okulu açtık. Zamanla daha fazla çocuğa ulaşmak amacıyla faaliyet alanlarımız genişletildi. Yüzme, Basketbol, rüzgar sörfü, satranç ve okçuluş branşları da faaliyet alanlarımız arasına eklendi. Kulübümüz son beş yıl içinde İÇDAŞ sponsorluğunda Türkiye Şampiyonaları düzenledi. Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yelken Kupası, Satranç Turnuvsı gibi ulusal ve uluslararası Turnuvaların Çanakkale'de yapılmasını sağladık. Karabiga Yelken Okulu 2015 yılında 40 kişi konaklama kapasiteli, kondisyon salonlu, spor kompleksine dönüştürüldü. İÇDAŞ Sporcu Evi adı verilen bu tesisite son üç yıl içinde Yelken ve Yüzme Federasyonları ile pek çok milli takım kampı gerçekleştirdik. Bugün kulüp bünyesinde 15 hoca nezaretinde 500'ün üzerine sporcumuz eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar 13 sporcumuz milli takımlara girerek, uuslararası müsabakalarda kendilerini temsil etme şansı yakalandı. Kulübümüz şimdi de Troya Yılı kapsamında Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle yine İÇDAŞ sponsorluğunda nesli tükenme tehlikesindeki Akdeniz Foklarına da evsahibi yağan Karabiga sahillerinde Çanakkale Valiliği himayesinde Uluslararası Barbarossa Cup Yelken Yarışlarını gerçekleştirmenin gururu içindedir. Değerlerin hızla tüekndiği, birlikteliklerin, etkinliklerin daha çok sanak ortama taşındığı bir süreçte; spora, çocuklara, emek, zaman ve kaynak ayırmanın önemiminin bilincinde olarak, böyle alamlı ve değerli etkinliklerin her zaman her herde hayat bulmasını dileriz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,"Karabiga'da daha önce böyle geniş çapta uluslararası bir etkinlik olmamıştı. Troya yılında böyle önemli bir etkinliğe evsahipliği yapmamızın heyecanı içindeyiz. Çanakkalemizin tarihi ve doğal değerleri ile güzelliklerini bu vesile ile dünyaya tanıtmaimkanı buluyoruz. Selma Tekin hanımefendi, söylenmesi gereken pek çok şeyi zaten söyledi. Aynı duyguları paylaşıyorum. Emeği geçenleri kutluyor, misafirlerimize Karabigamızı beğenmeleri umuduyla hoş geldiniz diyor ve yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Biga Kaymakamı Mustafa Can; alanda bulunanları selamladıktan sonra "2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Barbarossa Cup Yelken Yarışlarına. hoşgeldiniz. 2018 Troya Yılı vesilesiyle bizler de Biga ilçesi olarak, hem Troya'mızı hem ilimizin bütün tarihi, doğal zenginliklerini, dinamiklerini tanıtabilmek, ulusal ve uluslararası arenada gündeme getirebilmek adına çeşitli etkinlikler ve faaliyetler planladık. Şu anda bu etkinliklerden biri bizi burada buluşturdu. Eylül ayında da Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Etkinlere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan spocularımıza ve hocalarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterileri ile devam eden törenin ardından yelken yarışlarının startı verildi.

Yarışlar, 20 Temmuz Cuma günü tamamlanacak ve dereceye girenlere ödülleri verilecek.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar