Kahramanmaraş'ta Yedi Güzel Adam Müzesi açıldı

Tarihi Maraş Lisesi binası 3 yıllık restorasyonun ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürüldü. Müze bugün düzenlenen törenle açıldı.

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki 169 yıllık tarihi Maraş Lisesi binası, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürüldü ve edebiyatseverlerin hizmetine sunuldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yapılan 3 yıllık restorasyonun ardından müze ve kütüphane bölümleri oluşturulan bina, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'den oluştuğuna inanılan Yedi Güzel Adam olarak tanımlanan şair ve düşünce adamlarının hatırasına Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi olarak adlandırıldı.

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Tarihi Maraş Lisesindeki müzeye adı verilen Yedi Güzel Adam'ın Kahramanmaraş'ta insanlara anlattıklarının herkes için çok kıymetli olduğunu söyledi

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan törende yapığı konuşmada, dünya çocuklarının birbiriyle alakadar olduğu dijital çağda, rekabet gücünü arttıracak dayanağın tarih, kültür, edebiyat ve maneviyat olduğunu belirterek, "Bu noktamız bizi güçlü yarınlara götürmede en büyük avantajlı tarafımızdır. Bu değerleri fırsata dönüştürmek için açılan müzemizi bu anlamda çok değerli buluyorum." ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan binada çok değerli hatıraları olduğunu söyleyen Yazar Nuri Pakdi,  Yedi Güzel Adam'dan hayatını kaybedenleri anarak, "Ben doğumumdan itibaren üniversite yıllarına kadar Kahramanmaraş'ta yaşamış ve bu şehrin eğitimiyle yetişmiş biriyim. Kahramanmaraş'ın benim dünyamda özel bir yeri vardır. Kahramanmaraş, benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Kahramanmaraş'ın Kahramanmaraş olmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yazar Rasim Özdenören Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesinin kendileri için göz yaşartıcı bir faaliyet olduğunu ifade ederek, "Müzemiz, hem bizim nostaljimiz açısından hem Kahramanmaraşımızın tanıtılması açısından hem de Kahramanmaraş'ın UNESCO'nun kültür şehirlerinden birisi olarak ilan edilmesi açısından önemli bir hizmet görecektir." diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesiyle beraber Türk edebiyatının, belki dünyadaki en güzel sergilendiği bir hizmeti milletimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ın konuşmasının ardından müzenin açılışı yapıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar