İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 237 parça tarihi eser ele geçirildi, gözaltına alınan 1 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütünün çok sayıda tarihi eseri yurt dışına kaçıracağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.
Teknik ve fiziki takiple istihbarat çalışmaları sonrası 24 Haziran'da Sarıyer'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 1 kişi gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, Roma ve Bizans dönemlerine ait amfora, çömlek ve göz yaşı şişeleri ile çok sayıda taş boncuk, bilezik ve kolyenin de aralarında bulunduğu 237 parça tarihi eser ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
AA Halil Demir





Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?
Mississippi'nin Doğusunda En Eski Çikolata İzleri Bir Çömlekte Ortaya Çıktı