İstanbul Mücevher Fuarı'nın panelistleri belli oldu

Mücevher sektörünün 5 önemli fuarından Istanbul Jewelry Show, 06-09 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında 52. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Fuarın etkinlik ve sergi alanı Art for Jewellery – Inspiration Hub bölümünde kültür ve sanat rüzgarları esecek. Son 6 Osmanlı Padişahı döneminde kullanılan paralar da bu alanda sergilenecek.

Informa Markets tarafından organize edilen  Istanbul Jewelry Show'da (İstanbul Mücevher Fuarı) altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün gruplarını kapsayan 800 katılımcı firma ve marka yer alacak.

52. defa düzenlenecek fuarda firmalar, özel ürün ve koleksiyonların sergileyecek. Istanbul Jewelry Show kapsamında düzenlenen Designer Market'te yer alan tasarımcılar, en son tasarımlarını fuar ziyaretçilerine sergileyecekler.

“Art for Jewellery – Inspiration Hub” ise Istanbul Jewelry Show’da sanatın ilham veren yönünü taşıyan canlı bir etkinlik ve sergi alanı

Mücevher Danışmanı Aylin Gözen’in projelendirdiği “Art for Jewellery – Inspiration Hub” etkinliği, geniş ufuklar açan ve bir anlamda dünyayı algılama felsefesi olan sanatın ve sanat eserlerinin mücevher sektöründe yansımasını ve etkisinin artmasını hedefliyor.

Art for Jewellery – Inspiration Hub'da 6-8 Eylül tarihleri arasında her gün saat 13.30'da bir panel gerçekleştirilecek.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki ilk panel 6 Ekim 2022’de, saat 13:00’de 1. Hall B20’de gerçekleştirilecek. Açılışında Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunacağı etkinlikte, sektörün kurum ve kuruluşlarının başkanları da yer alacak. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Hamdi LAkan, Ece Vahapoğlu, Arzu Kaprol, Özge Günaydın, Prof. Gülveli Kaya, Dr. Feride Çelik, Özgün Özgülgün, Gültekin Çizgen, Dr. Özlem Suer ve Nezih Başgelen panellere katılan isimlerden bazıları... 

Dünyadaki ve ülkemizdeki tasarımcı ve sanatçılar arasındaki etkileşime fırsat verecek olan Inspiration Hub, farklı projelerle gelişerek ve mücevherimizin kültürel yönünü ön plana çıkararak, sanatın ve sanatçıların mücevher sektörüne katkıda bulunmasını amaçlıyor.

Son 6 Osmanlı Padişahı Döneminde Kullanılan Paralar sergilkenecek 

İçerisinde panel alanı dışında sanatçıların tablo ve heykellerine yer verilen 300m2’lik alanda, son 6 padişahın döneminde kullanılan paraların olduğu altın sikke koleksiyonu, altınla ilgili inanışları, altın rengini ve eşyalarda kullanılışını anlatan 1965 yılı klasik 280 SL W113 pagoda model bir Mercedes de yer alıyor.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın “Mücevherin sadece bir lüks tüketim ürünü olmadığını gözler önüne serip, tarihimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olduğunu vurgulayacak bu etkinlikler dizisini, sektörün markalaşması için önemli adımlardan biri olarak görüyoruz. İlk kez, uluslararası farklı alanlarda da devam edecek olan bu projeyi destekliyoruz.” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar