İstanbul Kuruçeşme'de restorasyon faciası yaşandı: Bina çöktü; 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul Kuruçeşme'de restorasyon faciası yaşandı: Bina çöktü; 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Kuruçeşme semtindeki tarih yalı restorasyon çalışmaları sürerken çöktü. Göçük altına kalan genç bir stajyer mimar kaza sonucu vefat ederken, genç bir çalışan yaralı olarak kurtarıldı.

Beşiktaş Kuruçeşme Caddesi'nde restorasyon halindeki 3 katlı yol yalısında meydana gelen kısmi çökme sonucu göçük altında kalan Atilla Aydın hayatını kaybetti, Dursun Bayar çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Kuruçeşme Mahallesi Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi'nde restorasyon çalışması yürütülen 3 katlı yol yalısının bir kısmı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Göçük altında kalan 2 kişiden 21 yaşındaki Dursun Bayar, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

Ekipler, göçük altında kalan ve stajyer mimar olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Atilla Aydın'ı kurtarmak için K-9 köpeğiyle arama yaptı.

Aramalar sonucu ağır yaralı olarak göçükten çıkarılan Aydın, ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çevredeki özel hastaneye götürüldü ancak hayata tutunması sağlanamadı.

Ekiplerin, göçük altında kalan başka biri olup olmadığına dair uzun süre arama çalışmasını sürdürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, 1238 ada,10 parselde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen eski eser yapının restorasyon ve güçlendirme projesinin, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 2022 yılındaki kararıyla onaylandığı belirtildi.

Bu proje doğrultusunda ilgililerin talebi, 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu ve ilgili mevzuata göre Boğaziçi İmar Müdürlüğünce restorasyon ve güçlendirme ruhsatı tanzim edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bahse konu yerde bugün yaşanan kazadan dolayı tutanak tutularak inşai faaliyetin durdurulduğu, itfaiye, sağlık ekipleri ve AFAD tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı aktarıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığı vurgulanan açıklamada, yoldaki enkazın kaldırıldığı ve inşaat alanında gerekli koruma tedbirlerinin alındığı bildirildi.

Beşiktaş'ta bir kişinin yaşamını yitirdiği yol yalısındaki kısmi çökme anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kuruçeşme Caddesi'nde restorasyon çalışması yürütülen üç katlı yol yalısında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı kısmi çökme, çevredeki bir binanın güvenlik kamerasınca kayıt altına alındı.

Görüntülerde, binanın duvarının hızla çöktüğü, o esnada yoldan karşıya geçen kişi ile binanın karşısında fotoğraf çeken kişinin kaçtığı görülüyor.

Kayıtta, duvarın çökmesiyle toz bulutunun çevreyi kapladığı, araçların yavaşlayarak yola devam ettikleri yer alıyor.


Benzer Haberler & Reklamlar