İskeletten ürken öğrenciyi dersten muaf sayıyor

İskeletten ürken öğrenciyi dersten muaf sayıyor

Glasgow Üniversitesi'ndeki arkeoloji öğrencileri, kazı alanlarındaki kemikler ve benzeri mide kaldırmayan buluntulardan huzursuz olursa, derse girmeden geçer not alıyor.

"Öğrenciler çok çeşitlidir. Bazıları savaşlarda ve aile içinde suiistimal, şiddetli saldırı görmüş ve hatta travma geçirmiş olabilir. Bu tarz öğrencilerin, ölüme, ölülere ve mide kaldırmayan görüntülere maruz kalması, geri tepmeyi tetikleyebilir veya yakın zamanda bastırılmış travmayı şiddetlendirebilir" diyen Glasgow Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Tony Pollard, rahatsız olan öğrencilerini dersten muaf tutuyor.

Öğrencilerini "tetikleyici uyarılar"dan korumak için bu yöntemi uyguladığını söyleyen, Prof. Pollard, "öğrenciler  mesleği öğrenmek ve ders almak için para ödüyorlar. Ama mesleği öğrenmek için ahatsız oldukları unsurlarla karşı karşıya kalmaları gerekmiyor" görüşünde.

The Times gazetesinin haberine göre, The Conversation dergisi yazarlarından ve BBC'de "İki Adam Bir Açmada" programnın sunucularından olan Profesör Tony Pollard,  "Sınıflarımda değindiğim bazı materyallerden rahatsız olan, ölülerin görüntülerini midesi kaldırmayan kişilere sağduyulu davranıyor ve sınıftan çıkma seçeneği" sunuyorum diyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar