İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi kutlamalarında Times Meydanı'nda bir hemşireyi öptüğü fotoğrafla, savaşın en ünlü askerleri arasına giren Amerikan bahriyesi George Mendonsa 95 yaşında öldü. Öpüşen asker ve hemşirenin yer aldığı tarihi fotoğraf İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin sembolü olmuştu.
İkinci Dünya Savaşı'nın bitimi üzerine ülkesine dönen Amerikalı bahriye askerinin New York'ta Times Meydanı'nda bir hemşireyi öptüğü tarihi fotoğraftaki George Mendonsa, 95 yaşında öldü.
Ölüm haberini kızı açıkladı

Mendonsa'nın kızı Sharon Molleur yaptığı açıklamada, Rhode Island eyaletinde yaşayan babasının pazar günü hayatını kaybettiğini bildirdi.
Savaştan sonra ülkesine dönen Amerikalı askerin bir hemşireyi öptüğü fotoğraf, İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin sembolü olarak tarihe geçti.
Hemşire Greta Zimmer Friedman 3 yıl önce ölmüştü

Fotoğraftaki hemşire Greta Zimmer Friedman ise 2016'da 92 yaşında hayatını kaybetmişti.
Fotoğraf, savaşın bitişinin kutlandığı Times Meydanı'nda Alfred Eisenstaedt tarafından çekilmişti.
AA


Midyat’ta Yol Çalışmasında Bulunan Yazıtlar Bölgenin Erken Orta Çağ Tarihine Işık Tutuyor
Konya’da Kaçak Kazı Faciası: İki Kişi Kuyuda Yaşamını Yitirdi
Yemen’in Zamana Direnen Mirası: Hadramevt’in Kerpiç Kaleleri ve Yaşayan Mimari Geleneği
Hadrianapolis’te 2026 Sezonu Başladı: Yeni Yapı Kalıntısı İlk Kez Kazılacak