Heritage İstanbul 2019 Fuarı başladı

Heritage İstanbul 2019 Fuarı başladı

Heritage İstanbul 2019 fuarı Harbiye Hilton İstanbul Convention ile Exhibition Center'de kapılarını açtı.

Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "Heritage İstanbul", Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle TG EXPO tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarın açılışında konuşan Heritage İstanbul Proje Yöneticisi Osman Murat Akan, fuarın her yıl gittikçe geliştiğini ve bu yıl fuara 120 firmanın katıldığını söyledi.

Akan, gelecek yıl Heritage İstanbul'la eş zamanlı olarak doğal miras alanları üzerine de bir fuar düzenleyeceklerini belirterek, "Kültürel mirasa ilişkin artık yeni alanlara ve farklı ülkelere doğru kaymamız gerekiyor. Bu nedenle ilkini Abu Dabi'de bu yıl 30 Eylül ve 2 Ekim tarihleri arasında yapacağımız, müzecilik ve sergileme teknolojileri üzerine 'Heritage Middle East' fuarını oluşturduk. Çalışmalarımız iyi gidiyor." dedi.

Fuara katkıda bulunan tüm sektör temsilcilerine teşekkür eden Akan, ayrıca 2020'de açılmasını planladıkları kütüphanecilik ve arşivleme teknolojileri üzerine "Heritage Alexandria" ile Türk Cumhuriyetleriyle Almatı'da yapılması planlanan "Heritage Turkuaz" hakkında bilgi verdi.

Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı ülkemizin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya getirilmesini sağlamak üzere Harbiye Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’de organize ediliyor.

Arkeoloji ve Müzecilik alanında düzenlenen Heritage İstanbul 2019 fuarı açılış konuşmaları ile başladı. 3 gün sürecek olan fuar Türkiye ve dünyadan gelen katılımcılarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı 11 - 13 NİSAN 2019 tarihleri arasında Harbiye Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’de düzenleniyor.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar