Güney Kore'de toprak surla çevrili saray kalıntısı bulundu

Güney Kore'de toprak surla çevrili saray kalıntısı bulundu

Arkeologların keşfettiği arkeolojik kalıntıların Kore'de altıncı asırda hüküm süren şehir devleti Ara Gaya'ya ait saray kalıntıları olabileceği belirtildi.

Güney Kore'nin Güney Gyeongsang Eyaletinde Haman kasabasındaki yarımadanın güneydoğu bölgesinde gerçekleştirilen arkeoji kazısında altıncı yüzyıla tarihlendirilen saray kalıntıları bulundu.
Gaya Ulusal Kültürel Miras Araştırma Enstitüsü arkeologlar tarafından geçen ay başlatılan arkeoloji kazılarında beşinci ve altıncı yüzyılda inşa edilmiş olduğu tahmin edilen topraktam inşa edilmiş sur kalıntılarına ve tahta çitlere rastlandı.

Yüksekliği 8,5 metreye ulaşan 20 x 40 metre genişliğindeki alanı çeviren toprak surların üst kısımlarında, düşman saldırılarını engellemek için inşa edildiğine inanılan iki sıralı tomruk yığını ve delikler keşfedildi. Surların iç kısımlarında da bina kalıntılarına rastlandı.

Yonhap haber ajansının haberine göre; enstitü arkeologları, surların keşfinin kitlesel işgücünü harekete geçirebilen güçlü siyasi iktidarın varlığına işaret ettiğini belirterek, kalıntıların eski krallığın yönetim binası olduğuna kanaat getirdi.

Gaya Ulusal Kültürel Miras Araştırma Enstitüsü'nden Kang Dong-seok, keşfedilen surların, ülkenin güneydoğu bölgesinde Gaya konfederasyonunda, şu ana dek bilinen surlar arasında en büyüğü olduğuna dikkat çekerek,
büyük olasılıkla krallık yöneticilerinin yaşadığı bir saraya ait olduğunu belirtti.

Arkeologlar kalıntıların Kore Yarımadası'nın güneydoğu bölgesinde hüküm süren şehir devleti Ara Gaya Krallığına ait saraya ait olduğunu belirttiler. Japon kaynaklarına göre; Ana Gaya, Asiryangguk ve Alla olarak da bilinen Ara Gaya, Gaya konfederasyonunda bir şehir devleti krallığıydı ve bugün Güney Kore'nin Güney Gyeongsang Eyaletindeki Haman kasabası civarında hüküm sürüyordu. Bölgenin o yıllarda Japonya ve Kore krallıkları Silla ve Baekje tarafından tehdit edildiğine de dikkat çekililiyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar