Genç Ne Sever Projesi: GNS Platformu

Genç Ne Sever projesi nedir? Genç Ne Sever platformu nedir? GNS Platformu nedir? GNS projesi nedir?

Genç Ne Sever? (GNS); T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2022 yılında hayata geçirilerek, 18-30 yaş arası gençlerle buluşturulmuş bir projedir.

Genç Ne Sever platformu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş ve gençlerin sevdiği her şeyi gençlere vermeyi hedefleyen; kültür, sanat, spor, seyahat imkanlarının tamamını sunan ve gençlerin sosyalleşmelerine destek olmak amacı güden platformdur.

Platform kapsamında etkinlikler için düzenli olarak biletler temin edilmekte, ardından başvuru için online kayıtlar başlatılmaktadır. Gençler tarafından ilgi gören etkinliklere çekilişler düzenlenmekte, temin edilen sayıda bilet e-posta aracılığıyla gençlere iletilmektedir.

Proje ile ilgili tüm bilgiler ve uyulamalar https://gencnesever.com sitesinde yer almaktadır. 

GNS Projesi'nin amacı gençlerin sanat, kültür, spor faaliyetleri ile sosyalleşmelerini, seyahat etme fırsatlarını arttırmalarını ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlamaktır.

Proje kapsamda sinema, tiyatro, konser, festival biletleri ve yanı sıra hediye çekleri, spor müsabakaları biletleri ve seyahat biletleri gençlere GNS platformu üzerinden hediye edilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen biletler, yapılan çekiliş sonucunda, çekilişi kazanan gençlere elektronik posta ile iletilmektedir.

Etkinliklerden Türkiye genelindeki tüm gençlerin istifade edebilmesi için, GNS platformunda bileti dağıtılan etkinlikler tüm bölgeleri kapsamaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı temini yapılan biletlerin hediye edilmesinde "Genç Ne Sever?" Platformu aracılığıyla kolaylaştırıcı bir rol oynamaktadır. Burada listelenen etkinlikler Bakanlığımız tarafından düzenlenmemektedir.

GNS projesindeki temel amaç, ülkemiz gençlerinin sanat ve sporun her dalına daha kolay ve adil şekilde ulaşımını sağlamaktır. Fırsat eşitliği her alanda önemli olduğu gibi kültür ve sanat alanlarında da oldukça elzemdir ve her gencin kendi sosyal ve kültürel gelişimini sağlayabilmesi için farklı fırsatlara kavuşması büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yeni projesi kültür, sanat, spor ve seyahat imkanlarının gençler için ulaşılabilir kılınması ve böylelikle fırsat eşitliğinin sağlanması için oluşturulmuş özel bir projedir.


Benzer Haberler & Reklamlar