Galatasaray Üniversitesi binasının restorasyonu bitmek üzere

Galatasaray Üniversitesi binasının restorasyonu bitmek üzere

2013 yılında çıkan yangında hasar gören Galatasaray Üniversitesi'ni 148 yıllık tarihi binasındaki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, öalışmaların 2 hafta içinde tamamlanacağını duyurdu.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Galatasaray Üniversitesi'nin tarihi binası restore edildi. Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, tarihi binada yapılan restorasyon çalışmalarını Habertürk'ten Uzay Kesmen'e anlattı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karsak, "14 ocak 2016 tarihinde restorasyon projesi onaylandı ve restorasyon yapı ruhsatı da alındı. Sonrasında mekanik ve elektrik projeleriyle Galatasaray Eğitim Vakfı ve üniversitemiz arasında yapılan protokolle 30 Mayıs 2016'da çalışmalara başladık. Restorasyon çalışmaları 2 hafta içinde tamamlanacak. Burada zemin etüdü gerçekleştirdik ve zemin güçlendirme çalışması yapıldı. 1400 adet mikro kazık imalatı yapıldı. Bu zahmetli bir işti. Gerek dış gerek iç duvarlar korunarak yapıldığı için beklenenden uzun süre sürdü. Restorasyon tarihini de biraz geciktirdi" dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar