Galata Kulesi 15 Eylül'de Müze olarak açılacak

Kultür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Galata Kulesi'nin 15 Eylül'de açılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Galata Kulesi'ni 15 Eylül'de hizmete alacaklarını ve müze haline getireceklerini anlattı

Proje kapsamında Galataport'taki cazibe alanının aslında bir Ceneviz yangın kulesi olan Galata Kulesiyle birleştirildiği bilgisini paylaşan Ersoy, şunları kaydetti: "Galata Kulesine, İstanbul'un cazibe noktalarına, kültür ve arkeolojik değerlerine çok güzel bir şekilde hakim olduğunuz noktalardan biri. Biz Galata Kulesinde de bu hafta itibarıyla projeyi tamamladık. Haziran sonuna kadar restorasyon ihalesini tamamlıyoruz çok kısa bir sürede çok hızlı bir şekilde 15 Eylül'de Galata Kulesini hizmete alacağız.

Galata Kulesinin içeriğini değiştiriyoruz. Sadece bir kule olmayacak, içinde kafeterya, restoran, mutfaklar, çalışma ofisleri bulunuyor. Galata Kulesinin özüyle bağdaşmayan bütün bu aktivite alanlarını dışarıya çıkarıyoruz. Galata kulesinden gözlemlediğiniz bütün o cazibe noktalarının içeride bütün detaylarını göreceğiniz, teknolojinin çok iyi kullanıldığı dijitalin ağırlıklı kullanıldığı bir müze haline getireceğiz.

Galata Kulesi, Galataport cazibesiyle turistleri yukarı çekecek yine oradan gözlemledikleri İstanbul'un diğer cazibe noktalarına tanıtarak onları yönlendirecek. Galata Kulesine biraz havadan bakarsanız doğal ve tarihi bir dairesi vardır. Yolun ortasında aykırı bir bina var, onunla ilgili de hukuki süreci başlattık meydanda gerekli kamulaştırmaları yapıp Ceneviz meydanına eski özelliğini katacağız. Tatlı bir yokuş var o yokuşu da doğal bir amfi şeklinde düzenleyip kültür aktiviteleri merkezi haline getireceğiz. Orası da bir kültür meydanı haline gelecek."


Benzer Haberler & Reklamlar