Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde kurulan ve ziyaretçileri ağırlamaya başlayan "Frigya Karşılama ve Tanıtım Merkezi"nin resmi açılış töreninin ağustos ayı içinde olacağı belirtildi.
İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ayazini köyünde yapılan "Frigya Karşılama ve Tanıtım Merkezi'nin özel bir yer olduğunu söyledi.,
Yatırımda son teknoloji ürünlerin kullanıldığını aktaran Koyuncu, şöyle konuştu: "Bölge üniversitelerinin akademik kadroları tarafından Frigya medeniyetinin 3 bin yıllık tarihi bilgileri toplandı. Görsel tasarımlarla bugünkü son halini aldı. Friglerin kuruluşundan itibaren yaptıkları önemli eserlerin her detayını burada görmek mümkün. Frig medeniyetini, 7 dakikalık çok özel bir video kliple, burada vatandaşlarımıza izlettirip hem görerek hem de dinleyerek bu medeniyeti anlatmak istedik."
Koyuncu, ağustos içinde resmi açılışı yapılacak tanıtım merkezinin Frig medeniyetine meraklı olan herkesi bu noktaya çekeceğini dile getirdi.
Karşılama ve Tanıtım Merkezini gezen Yunus Yılmaz da kullanılan interaktif teknolojinin Frigya'nın bilinirliğinin artmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Merkezin teknolojik Frig müzesi görünümünde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Biz tanıtım merkezimizi çok beğendik. Frig medeniyetine ilgi duyan herkes, buradaki son teknolojik görsel ve işitsel cihazlardan bilgi edinebilir." dedi.
Tanıtım merkezinde Friglerle ilgili hazırlanan oyunları oynayan Fadime Nur Gümüş ise interaktif yapboz' ve 'eşini bul' oyunlarıyla eğlenceli şekilde Frig medeniyetini öğrendiğini ifade etti.


Norveç'te bulunan Orta Çağ yüzüğü arkeologlara göre tam bir rüya keşif!
Sümela Manastırı Bakım ve Güvenlik Çalışmalarının Ardından Yeniden Ziyarete Açıldı
Tarihi HMS Louise batığına koruma çalışmaları sonrası ilk dalış gerçekleştirildi
Antik ve Orta Çağlarda Bir Şifa ve Kült Merkezi: Pythia Therma / Yalova Termal Kaplıcaları