Frig Ultra Maratonu yarışmacıları Karahisar Kalesi'nde ter döktü

Türkiye'de dik yamaçları ve zorlu patikalarıyla dikkat çeken Karahisar Kalesi'nde Frig Ultra Maratonu kapsamında "Kale Yarışı" düzenlendi. Karahisar Kalesi Yarışı yarışmacılara hayli zor anlar yaşattı

Afyonkarahisar Valilik binası önünde startı verilen Karahisar Kale Yarışı'na, 90’ın üzerinde yerli ve yabancı yarışmacı katıldı.

Volkanik yapıya sahip Karahisar Kalesi, yerden yüksekliği 226 metre ve 550 basamaktan oluşmasına rağmen Türkiye’de dik yamaçları ve zorlu patikalarıyla dikkat çekiyor.

Vali Mustafa Tutulmaz, start öncesi yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın her türlü spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirterek, kentin spor merkezi haline geldiğini söyledi.

Kale Yarışının Afyonkarahisar’da ilk defa düzenlendiğini dile getiren Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Karahisar Kalesi, şehrimizin en önemli değerleri arasındadır. Kalemizin dünyada eşi ve benzeri yoktur. Aynı zamanda çeşitli doğal güzelliklerini de içerisinde barındırmaktadır. Yine, kentin içerisinde kalmasıyla da turizm potansiyeli olan bir noktadır. Kalemizi daha iyi tanıtabilmek adına bu güzel yarışmayı düzenledik. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Erkekler ve kadınlar kategorileri şeklinde gerçekleşen Karahisar Kalesi Yarışı'nda, katılımcılar dik ve uzun basamaklarda zor anlar yaşadı.

Dereceye giren yarışmacılar için Karahisar Kalesi'nin zirvesinde ödül töreni düzenlendi.

Erkekler kategorisinde, ilk üçe Süleyman Büyükbezgin, Nuri Kömür, Ömer Akar girerken, kadınlar kategorisinde ise ilk üçte Natali Gyurten, Hülya Kıvrak ve Rikki Lee Roath yer aldı.

-“Kalenin çok güzel manzarası var”

Yarışmaya Aydın'dan katılan 62 yaşındaki Muhsin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karahisar Kalesi'nde koşarak tırmanmanın çok zorlu olduğunu vurguladı.


Benzer Haberler & Reklamlar