Fotoğraf Sanatçısı yazar ve yönetici Mesut Ilgım vefat etti

Fotoğraf Sanatçısı yazar ve yönetici Mesut Ilgım vefat etti

Sanat ve arkeoloji dünyasındaki çalışmaları ile tanınan, "Afrodisyas – Sebasteion, Sevgi Gönül Salonu" adlı kitabın editörlüğünü de üstlenen, Fotoğraf Sanatçısı, ressam, yazar ve yönetici Mesut Ilgım, 19 Mayıs tarihinde dünya hayatına gözlerini yumdu.

Sanatçı Mesut Ilgım'ın ölüm haberini ailesi yayınladığı taziye mesajı ile açıkladı. Mesajda Ilgım'ın cenazesinin 21 Mayıs Pazar günü ikindi namazı sonrasında Teşvikiye Camiinde kılınacak cenaze namasınını müteakip Topkapı Çamlık Aile mezarlığına defnedileceği belirtildi.

Koç Yönder Yönetim Kuırulu Başkanı Davut Ökütçü Mesut Ilgım'ın vefatını "Koç-Yönder Derneğinde birlikte çalıştığım, halef selef olduğum dostum, başkanım güzel insan, Mesut Ilgım’ın ani vefatı hepimizi üzüntüye boğdu. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun. Eşi sevgili Ayşe Ilgım, kızkardeşi Filiz Kocak başta olmak üzere Ilgım ailesine ve sevenlerine başsağlığı, sabır ve dayanma gücü diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadesi açıkladı.

Geyre Vakfı Mesut Ilgım'ın vefat haberi ile ilgili  "Geyre Vakfı yönetim kurulu üyemiz, “Afrodisyas Sebasteion Sevgi Gönül Salonu” adlı kitabı ve çeşitli dergilerde yayımlanan bir çok yazısıyla Afrodisias Antik Kenti Kazılarına ve bizlere unutulmaz katkılar sağlayan Mesut Ilgım’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Varlığını, desteğini, dostluğunu her daim hissetmeye devam ederken bizlere sunduğu katkıların kıymetine vakıf olacağız" iletisini paylaşırken, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu sözcüsü Nezih Baigelen, "Güler yüzlü, doğanın, arkeolojinin, kitapların, çocukların ve özellikle kedilerin samimi dostu sevgili Mesut Ilgım da aramızdan ayrılmış. Pek çok açıdan üzüntüm büyük. Değerli eşi Ayşe Hanıma, ailesine, dostlarına, baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Nur içinde yatsın. Ruhu şad olsun" mesanını yayınladı.

Mesut Ilgım kimdir?

Mesut Ilgım, 1942 İstanbul doğumlu. George Avusturya Lisesi’nden sonra İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 33 yıl Koç Grubu’nda olmak üzere özel sektörün çeşitli kuruluşlarında üst düzey yönetici olarak görev aldı. 2001 yılında emekli oldu. 50’li yılların sonlarından beri yoğun bir şekilde fotoğrafla uğraştı, bir çok kişisel sergi açtı ve karma sergiye katıldı. Ilgım’ın fotoğrafları yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ödüle layık görüldü.

Ilgım halen Geyre Vakfı(Afrodisias Kazıları) ve Koç Yönder’in Yönetim Kurulu üyesi, Başkan Yardımcısı, Yıldız Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Türkiye Olimpiyat Komitesi Kültür ve Sanat Komisyonu üyeliğini sürdürüyor. Altı yıldan beri de 1933 Atatürk Üniversite reformu ve Hitlerden Kaçan Yahudi Alman bilim adamlarını ile ilgili araştırma yapıyor. Ilgım, evli, iki çocuk ve üç torun sahibiydi. 


Benzer Haberler & Reklamlar