Florida'da bir golf sahasının köle mezarlığı üstüne kurulduğu anlaşıldı

Florida'da bir golf sahasının köle mezarlığı üstüne kurulduğu anlaşıldı

Florida'da bir golf sahasının altında ahşaptan yapılmış işaretlemeler sayesinde keşfedilen mezarlara kölelerin gömüldüğü ortaya çıktı. Arkeolog Jeffrey Shanks,Bu durum Florida eyaleti için şaşırtıcı değil, ABD'nin güneydoğusunda yer alan diğer eyaletler de benzeri vakalar olması normaldir" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinin başkenti Tallahassee’de, bir zamanlar pamuk tarlalarının bulunduğu alanda inşa edilmiş golf sahasının altında 40 köle mezarı olduğu anlaşıldı.

Golf Sahasında faaliyet gösteren Capital Cirty Country Club üyeleri, yıllardır çimlerin altında mezarlık olduğunu bilmeden üstünde golf oynamış olmaktan dolayı çok şaşkın olduklarını belirttiler.Kulüp yönecileri ise inşaat aşamasında mezarlardan habersiz olduklarını iddia ettiler.

Arkeolog Jeffrey Shanks, yeraltı radarları ve köpekleri aracılığıyla 7 bin metre karelik alanın altında mezarların yerini tespit etmeye çalıştıklarını belirtti ve "Bu durum Florida eyaleti için şaşırtıcı değil, ABD'nin güneydoğusunda yer alan diğer eyaletler de benzeri vakalar olması normaldir" dedi.

Adli makamlar alan hakkında soruşturma başlatırken,  Beyaz Olmayan Halklar Derneği (NAACP) Eski Başkanı Delaitre Hollinger bulunan köle mezarları için anıt yapılmasını önerdi ve ABD'nin "köle tarihi”nin daha fazla araştırılmasını istedi.


Benzer Haberler & Reklamlar