Fenerbahçe Müzesi'nden kupa çalan taraftar hapis cezası aldı

Fenerbahçe Müzesi'ndeki şampiyonluk kupalarından birini, bulunduğu cam bölmeyi kırarak aldıktan sonra yakalanan kişinin "mala zarar verme" ve "hırsızlığa teşebbüs" suçlarından 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık H. Ş. ile avukatları katıldı. Duruşmada müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, sanığın 472 liralık zarar miktarını banka aracılığıyla ödediğini tutanağa geçirdi.

Sanık H. Ş., amacının hırsızlık yapmak olmadığını, protesto amacıyla hareket ettiğini söyledi.

Sanık H. Ş.'nin avukatı Ozan Çilingir de müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin zararının giderildiğini belirterek, müvekkilinin suç kastı olmadığını, ses getirmek amacıyla eylem yaptığını, kupaya da zarar vermediğini dile getirdi.

Müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin avukatı Özge Tokarlı ise "Zararın giderilmesi beraat için yeterli değildir." diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık H. Ş.y'i "hırsızlığa teşebbüs" suçundan 1 yıl 15 gün, "mala zarar verme" suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanık Şahin'in bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle verilen hapis cezalarının ertelenmesine karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, H. Ş.'nin 11 Ocak 2017'de müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ne ait Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi içerisinde bulunan halka açık müzeye girdiği anlatılmıştı.

H.Ş.'nin müzeye girdikten sonra 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasının sergilendiği camekanı kırıp kupayı eline alarak "kupa bizim, Trabzon" diye bağırdığı kaydedilen iddianamede, görevlilerin müdahale ederek kupayı elinden aldıkları kaydedilmişti.

İddianamede, bu şekilde üzerine atılı "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçlarını işlediği savunulan H.Ş.'nin, 2 yıl 3 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

 


Benzer Haberler & Reklamlar