Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı nedir? Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı nerededir?

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir.

Kar amacı olmayan ve kazancını hayvan ve bitkilerin korunmasına aktaran doğal yaşamı koruma merkezi olmasının yanı sıra aynı zamanda senede yaklaşık 150.000 öğrenciye ve 500.000 ziyaretçiye doğayı koruma bilinci aşılayan farkındalık merkezi olma özelliğine de sahiptir.

Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvan türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Gişeler 17:00’de kapanmaktadır.

Bilet satışları kurumun https://farukyalcinzoo.com/ziyaret/ sayfasından online olarak ve gişelerinden yapılmaktadır. Gişe sırası beklememesi ve sosyal teması azaltılması için biletlerin online olarak alınması önerilmektedir. 

Adres: Piri Reis Mh, Tuzla Cad. No:297, 41700 Darıca / Kocaeli

İletişim

0262 653 66 66
info@farukyalcinzoo.com

Ulaşım imkanları

Araç İle Ulaşım

TEM üzerinden: TEM otoyolunda Şekerpınar Kavşağından çıkış yaptıktan sonra Darıca tabelalarını takip ederek E5 Karayolu bağlantı noktasına ulaşıyorsunuz. Darıca / Bayramoğlu tabelalarını takip ederek ilerliyorsunuz. Şehir içine girişte her kavşakta yer alan hayvanat bahçesi tabelalarını takip ederek parkımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-5 üzerinden:
D100 karayolundan Darıca / Bayramoğlu kavşağından çıkış yapıp, hayvanat bahçesi tabelalarını takip ederek parkımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.
Araçla gelen misafirlerimiz için parkımıza ait otopark alanı bulunmaktadır. Gün boyu 25 TL olarak ücretlendirilmiştir.

Diğer Toplu Taşıma

İstanbul’dan

Marmaray Halkalı-Gebze tren hattı üzerinden gün boyunca 15 dakikada bir kalkan tren seferleri ile Fatih Gebze Teknik Üniversitesi istasyonuna gelebilir, istasyon çıkışında bulunan 440 numaralı otobüs hattına binerek Darıca Hayvanat Bahçesi durağında inebilirsiniz.

Kartal Metrosundan 17B numaralı İETT otobüslerini kullanarak, Deniz Yıldızları İO Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile;

500T numaralı İETT otobüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile;
Gebze – Harem minibüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile parkımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kocaeli’den

400 numaralı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüslerini kullanarak, parkımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar