Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları 2019 semineri 30 Martta

Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları 2019 semineri 30 Martta

Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu, kuruluşlarının 20. Yılı Etkinlikleri kapsamında, tüm kültür severleri, 30 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek 9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Semineri ile Mimarı Miras ve Yaşam Karma Fotoğraf Sergisinin açılışına davet ediyor.

Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, derneğin her yıl  geleneksel olarak düzenlediği "Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları" başlıklı seminerinin dokuzuncusu 30 Mart 2019 Cumartesi günü, İstanbul'un Karaköy semtindeki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde gerçekleştirilecek.

9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları semineri saat 9.30'da yapılacak kayıt işlemleri ile başlayacak.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Zeynep Ahunbay yapacak

Moderatörlüğünü, Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Başkanı Rest. Uzm. Y. Mimar Deniz Alkan’ın üstlendiği seminerin açış konuşmasını Prof. Dr. Zeynep Ahunbay yapacak.

Doç. Dr. Rabia Özakın'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk oturumda, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Gülsün Umurtak, Burdur'daki Hacılar Büyük Höyük'teki ilk tunç çağı yerleşimleri ve onarım koruma çalışmaları hakkında bilgi verecek, daha sonra Faruk Saraç Tasarım Yükel Okulu Öğretim Görevlisi Saliha Tupal Yeke, Bursa Muradiye Külliyesi Türbeleri resotrasyon sürecini anlatacak.

9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları seminerinin program akışı şu şekilde açıklandı:

Mimari Miras ve Yaşam karma fotoğraf sergisi açılacak

 

Aynı gün Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’nin kuruluşunun 20. Yılı Etkinlikleri kapsamında; “Mimari Miras ve Yaşam” konulu karma fotoğraf sergisinin açılışı saat: 17.00 de gerçekleştirilecek. Sergi  9 Nisan akşamına kadar ziyarete açık kalacakt.


Benzer Haberler & Reklamlar