Epigon veya Epigon'lar veya Epigonlar

Epigon veya Epigon'lar veya Epigonlar nedir?

Epigon'lar:  Yediler Seferi'ne katılanların çocukları. 

Thebai'ye karşı Yediler'in seferi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu kez Epigon'lar, yani birinci sefere katılan önderlerin oğulları ikinci bir saldırıya kalkışmayı düşünürler.

Delphoi bilicilerinden aldıkları bilgi şudur: Başlarında Amphiaraos'un oğlu Alkmaion bulunursa, zaferi kazanacaklardır. Ne var ki Alkmaion ikirciklidir. Anası Eriphyle, nasıl bir zamanlar kocası Amphiaraos'u kandırmışsa, Polyneikes'in oğlu Thersandros'tan armağanlar alarak Alkmaion'u da kandırır. . Sefere katılanlar şunlardır: Amphiaraos'un iki oğlu Alkmaion'la Amphilokhos, Adrastos'un oğlu Aigialeus, Tydeus'un oğlu yiğit Diomedes, Parthenopaios'un oğlu Promakhos, Kapaneus'un oğlu Sthenelos, Polyneikes'in oğlu Thersandros ve Mekisteus'un oğlu Euryalos. 

Epigon'lar saldırıya Thebai çevresindeki köy ve kasabaları yok etmekle başlarlar.

Thebai'liler, Eteokles'in oğlu Laodamas'in önderliğinde şehirden çıkıp saldırıya girişirler, ama Laodamas Alkmaion'un kargısı altında can verir,

Thebai'liler de püskürtülür. O gece, bilici Teiresias'ın verdiği öğüt üzerine Thebai'liler şehri boşaltırlar, ertesi sabah Epigon'lar girer ve Thebai'yi yağma ederler, aldıkları doyumluğun bir bölümünü Delphoi'deki Apollon tapınağına adarlar. 


Benzer Haberler & Reklamlar