Edirne'nin beklediği turist sayısı ve hedeflediği turizm geliri

Türkiye turizminin lokomotif kentlerinden Edirne'de, 2023 hedefi 5 milyon turist ve 5 milyar dolar turizm geliri.

Edirne'de, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören kapsamında oluşturulan kortej, 25 Kasım Stadı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

- "Edirne'nin turizm potansiyeli her yıl artarak büyüyor"

Törende konuşan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin turizm potansiyelinin her yıl artarak büyüdüğünü söyledi.

Edirne'nin birçok medeniyetin izlerini taşıdığını ifade eden Hacıoğlu, "Edirne, kurulduğu günden itibaren Trak, Makedonya, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetine ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin ortaya koyduğu kültürel değerleri dünden bugüne aktarmayı bilmiştir. Edirne, Türkiye'nin en önemli kütüphanesi ve arşividir. Hikayesi olan bir şehir olarak, sahip olduğu bin 400'ün üzerindeki taşınmaz kültür varlığı ile tarih ve kültür turizminde hem ülkemiz hem de dünya turizmi açısında önemli bir destinasyon alanıdır." diye konuştu.

Edirne'nin tarihi eserleriyle, festivalleriyle, gastronomisiyle ve UNESCO değerleriyle önemli bir çekim alanı olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, şöyle devam etti:

"Edirne'ye geçtiğimiz yıl 3 milyon ziyaretçi geldi. Bu sayı sürekli artıyor. 2023 yılı için hedefimiz 5 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir elde etmek. Edirne, sahip olduğu güzelliklere buna ulaşabilecek bir düzeyde. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir paya sahip olan turizm, Edirnemizin de geleceğidir. Türkiye turizmine Edirne'nin katacağı çok şey vardır. Geçen yıl olduğu gibi ülkemizde turist sayısı ve turizm geliri düştüğü zamanlarda, Edirne daima lokomotif vazifesi görmüş ve Türk turizmine moral kaynağı olmuştur. Edirne'ye gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için kamu ve özel sektör olarak gereken ne varsa yapma gayretindeyiz. Bu çalışmalarımız sürecek. Herkesi Edirne'yi sadece keşfetmeye değil, Edirne'yi anlamaya ve yaşamaya davet ediyoruz."

Hacıoğlu, Edirne'ye yapılan kültür ve turizm yatırımlarının da son yıllarda arttığını belirterek, 2018 yılında 60 milyon yatırım yapılacağını dile getirdi.

Tören, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Açık hava müzesi hüviyetindeki Edirne'nin fotoğraflanabilmesi için "Fotoğraf Çekim Platformları" kurulacak.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Fotoğraf Sanatı (EFOD) ve Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğinde "Edirne" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılışına katılan Vali Günay Özdemir, Edirne'nin tarih, kültür ve turizm şehri olduğunu söyledi.

Edirne'nin iyi bilinmesi ve tanınması gereken bir şehir olduğunu belirten Özdemir, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin en güzel açılardan fotoğraflanabilmesi için fotoğraf çekim platformları kuracaklarını ifade etti.

Edirne'nin fotoğrafçılar için güzel çekim alanlarına sahip olduğunu aktaran Özdemir, şöyle devam etti:

"Fotoğraf çekme noktaları belirleyip oralara platformlar koyacağız. Böylelikle kentimize gelen turistler ve fotoğraf sanatçıları buraları kullanarak kentteki tarihi eserleri güzel bir şekilde fotoğraflayabilecek. Gelen turistlerimiz bütün tarihi eserlerimizi nerelerden daha güzel çekecekse oraları belirleyeceğiz ve oralara fotoğraf çekim noktaları koyacağız. Bu çekim noktalarıyla ilgili Fotoğraf Sanatı Derneğimiz ve Kültür Müdürlüğümüz bir çalışma yapacak ve ardından platformları koyacağız."

EFOD Başkanı Serdar İyiiz de Edirne'nin tarihi eserlerinin güzelliklerinin her açıdan farklı gözüktüğünü ve en iyi fotoğrafı yakalayabilmek için yapılacak çalışmanın faydalı olacağını kaydetti.
 

Gökhan Zobar- AA


Benzer Haberler & Reklamlar