Edirne'de Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi kurulacak

EDİRNE:  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, büyük usta Mimar Sinan'ın daha iyi anlaşılması ve hakkında en doğru bilgiye ulaşılması için Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi'ni kuracaklarını söyledi.

Başkan Gürkan, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğinde düzenlenen toplantıda, Mimar Sinan isminin Edirne için çok özel olduğunu belirtti.

Mimar Sinan'ın 99 eserini Edirne’de bir araya getirecek Mimar Sinan Eserleri Parkı Projesi çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Gürkan, parkın içinde Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi'nin de hizmete gireceğini aktardı.

Hıdırlık Tabyası yanında kurulacak Minipark ve Araştırma Merkezi'nin Mimar Sinan'ın gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacağının altını çizen Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Mimar Sinan'la ilgili bir Miniapark hazırlığımız var. Bu parkın projesini hazırlayan ekibin başında Prof. Dr. Metin Sözen olduğu için tartışma dışı bir alan. Şu ana kadar eserlerin seçmelerini yaptı. Beni en çok heyecanlandıran parkın içinde açacağımız ve birlikte yaşatacağımız Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi. Burada Sinan'la ilgili ne kadar belge, bilgi, obje, kitap varsa hem basılı olarak hem de dijital ortamda olacak. Uluslararası araştırmalara açık, ücretsiz bir yer olacak burası."

TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilcilisi Emin Parlakçı da Mimar Sinan Haftası kapsamında farklı etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.


AA Gökhan Zobar


Benzer Haberler & Reklamlar