Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi: DMKI

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi nedir? DMKI neyin kısaltması?

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi ; Bir grup Kastamonulu aydının, Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak yerelden evrensele köprü kurmak ve ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında bir araya gelmesiyle oluşan sivil girişimdir. 

İnisiyatif kendisini şu şekilde tanımlıyor: "Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ), Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak, ve yerel ile evrensel değerler arasında köprü kurarak ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir grup Kastamonulu aydın tarafından 2017 yılında kurulmuş bir sivil girişimdir."
 

Girişimciler çalışma amaçlarını; sahip oldukları kapasiteyi, ilin, ülkenin ve dünyanın dört bir yanındaki potansiyel ile birleştirerek, Kastamonu’ya hak ettiği saygınlığı kazandırmak için çalışmek olarak açıklıyorlar.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi’nin etkinlikleri, 2018’de Kastamonu’da düzenlenen Çokkültürlülük Sergisi ile başladı.

2019 yılında, Kastamonu’da Kastrofest- Kastamonu Gastronomi Festivali gerçekleştirildi. Aynı yıl  Türkiye’nin ilk kadın mitingi olan 10 Aralık 1919 mitinginin 100. yılı anısına “Kastamonu’dan Dünyaya Açılan Kadın Ufku” temasıyla bir dizi kültürel etkinlik gerçekleştirdi. 10 Aralık etkinlikleri 2020 ve 2021 yıllarında pandemi koşullarında dijital ortamda gerçekleşti.

info@dmki.com adresinden iletişim kurulabilecek platformun internet sitesi: 

http://dmki.org/tr 


Benzer Haberler & Reklamlar