Dr. Kerem Özbaş İlk Çağdan Günümüze Evrensel Tıp Tarihi'ni anlattı

Aydın Turist Rehberleri Odası'nın organizasyonuyla Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen İlk Çağdan Günümüze Evrensel Tıp Tarihi konferansı Profesyonel Turist Rehberi Dr. Kerem Özbaş'ın anlatımıyla gerçekleştirildi.

Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO)  tarasından düzenlenen etkinliğe ADÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Özbaş sunumda öğrencilere Antik çağların tıp efsanesi Asklepios ve Asklepion’da yetişen spor hekimi eczacılığın babası Galenos’un yurdu ve arkeolojik ve tarihi güzellikleri ile ünlü antik kent Bergama’dan, eski Yunan’dan ilk tedavi yöntemlerinden örneklerle çağdaş tıp dünyasının, geldiği noktayı slayt eşliğinde anlattı. Antik ülkelerde, Orta Çağ İslam ve Avrupa dünyasında, Yeni ve Yakın Çağ Avrupa’sında, Uzak ve Yakın Doğu’da ve Türkiye’de geçmişten günümüze tıp bilginlerini ortaya çıkardığını ve bilim dalının gelişmesine çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

TUREB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATRO Başkanı Ozan Sayın, yaptığı açıklamada, üyelerine ve öğrencilere bilgilerine katkı sağlamak ve donanımların arttırmak için bu tür etkinliklerin süreceğini kaydetti.

Emver Önder - sesgazetesi.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar