Jandarmanın düzenlediği operasyonda, Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 48 parça tarihi eser ele geçirildi
ÇORUM: Bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent merkezi ve Mecitözü ilçesinde İ.B, Y.D. ve Ş.B'nin elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı.

Ekiplerce düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerden, Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 23 bronz sikke, 1 gümüş sikke, 1 gümüş pazubent, 1 gümüş levha, 2 diadem altın, 1 altın kolye, 4 altın bilezik, 1 altın kolye ucu, 4 altın yüzük, 9 çift altın küpe ve 1 çift altın küpe sarkacı olmak üzere 48 parça tarihi eser ele geçirildi.
El konulan eserler, Çorum Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Gözaltına alınan 3 kişi, adli makamlarca serbest bırakıldı.

AA Gazi Nogay


Safranbolu Uluslararası Safran Festivali başladı
Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu