Bodrum Müzik Festivaline bu sene neler olacak?

Bodrum Müzik Festivaline bu sene neler olacak?

2005 yılında Doğuş Grubu'nun kuruculuğuyla yola çıkan ve bu yıl 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, 15. yılında müzik dünyasının yıldızlarını ağırlayacak. Bodrum Mozole Anıt Müzesi arkeolojik kazı alanında gerçekleşecek Bir Bodrum Hikâyesi, Saffet Emre Tonguç'un anlatımıyla sunulacak.

Sanat Danışmanlığını Tuğçe Tez'in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali'nin açılışı Fazıl Say konseri ile yapılacal. Fazıl Say'a şef Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

 İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası'nın viyolonsel sanatçısı Pablo Ferrández'e eşlik edeceği ve Say'ın Umut Senfonisi'nin Türkiye prömiyerinin yapılacağı konserin de yer aldığı Bodrum Müzik Festivali'nde dört gün boyunca sahneye çıkacak isimler arasına; Fazıl Say, Pablo Ferrández, Ksenija Sidorova, Karsu, Elvin Hoxha Ganiyev, Vassilis Varvaresos, Sara Ferrández, Umut Sağlam, Kerem Tunçer, Orkun Pala ve Barok Bostancı'nın kurduğu Quartet Parantez, Faruk Kalaycı, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam, Zeynep Özsuca, Mert Fırat , Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Sväng gibi toplulukları yer alıyor.

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da genç yeteneklerin profesyonel hayattaki ilk adımlarına destek olmak amacıyla Sabah Konserleri düzenliyor. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın genç üyeleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte müzik severlerin kulaklarına hitap etme şansı bulacaklar.

Günbatımı Konserleri'nde ise uluslararası kariyere sahip sanatçılar boy gösterecek.  Bu yıl ilk kez iş birliğine gidilen Zai Bodrum'da 25 Ağustos, Pazar akşamı 20.30'da dünyaca ünlü akordeon virtüözü Ksenija Sidorova ve oyuncu Mert Fırat, tarihi derinden etkilemiş Rus edebiyatı üzerine tadı damağınızda kalacak disiplinler arası projede buluşacak.

Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Bodrum Müzik Festivali'nin bilet gelirlerinin tamamı kuruluşundan bu yana çeşitli vakıf ve derneklere bağış olarak aktarılıyor.

Dört gün boyunca gün doğumundan gece yarısına dek müzik içeren festival, Şevket Sabancı Parkı'nda gerçekleşecek Sabah Konserleri, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro ve Zai Bodrum'da Günbatımı Konserleri, D-Marin Turgutreis'teki Akşam Konserleri ve The Marmara Bodrum'daki Gece Konserleri ile Bodrum Mozole Anıt Müzesi'nde rehberli turlarla kesintisiz sürecek.

Açılış Konseri: Bilkent Senfoni Orkestrası, Nil Venditti ve Fazıl Say

Bodrum Müzik Festivali, 22 Ağustos Perşembe günü 20.30'da, D-Marin Turgutreis'te; Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası'nın Fazıl Say'a Beethoven'ın 3. Piyano Konçertosu'nda eşlik edeceği konserle açılıyor.

Bir prömiyer: Umut Senfonisi (Fazıl Say)

23 Ağustos Cuma günü 21.00'de, D-Marin Turgutreis'te; Bilkent Senfoni Orkestrası'nı bu kez başarılı şef İbrahim Yazıcı yönetecek.

Bir Tango Akşamı: Dünya Tangoları Bodrum Müzik Festivali'nde

Akordeonun prensesi unvanlı Letonyalı Ksenija Sidorova,  Olten Filarmoni ve Finlandiyalı topluluk Sväng Armonika Dörtlüsü ile 24 Ağustos Cumartesi günü 20.30'da D-Marin Turgutreis'te içlerinde Piazzolla'nın Libertango ve Oblivion gibi yapıtlarının da bulunduğu dünya tangolarından oluşan konser verecek.

Karsu ile Senfonik bir akşam...

25 Ağustos, Pazar 21.00'de festivalin son akşam konserinde ise, caz festivallerinin vazgeçilmez isimlerinden Karsu, İzmir'in başarılı orkestrası Olten Filarmoni ile bir araya geliyor.

Bir Bodrum Hikâyesi

İlk gerçekleştirildiği günden bu yana yoğun ilgi çeken Saffet Emre Tonguç ile Bir Bodrum Hikâyesi etkinlikleri bu yıl da devam ediyor. 3 Ağustos Cuma ve 24 Ağustos Cumartesi saat 18.00'de UNESCO'nun Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri kabul edilen Bodrum Mozole Anıt Müzesi arkeolojik kazı alanında gerçekleşecek Bir Bodrum Hikâyesi, ödüllü seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç'un anlatımıyla sunulacak.

Festivalin Onur Ödülü Fazıl Say'ın...

Festivalin Onur Ödülü, başlangıcından bugüne dek Bodrum Müzik Festivali'ne verdiği büyük destekle, Bodrum'un sanatsal açıdan tanınırlığına katkıda bulunan, gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki kariyeriyle gururumuz olan piyanist Fazıl Say'a takdim edilecek.

Sanata Bi Yer Sergisi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 12 yıldır ana sponsorluğunu yürüten, 2018 yılında Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesini sanatseverlerle buluşturan, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Rüzgar'ın Çocukları, Soma Evleri, DOKU, Trafik Hayattır! gibi sürdürülebilir sosyal sorumluluk platformlarının kurucusu ve destekçisi olan Doğuş Grubu'nun; duvarlarda, mekanlarda ve boşluklarda 900'ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer, bu yıl yine Bodrum Müzik Festivali kapsamında sanata alan açıyor.

"Sanata Bi Yer" platformuna ait işlerden bir seçki 15. Bodrum Müzik Festivali kapsamında D-Marin Turgutreis Marina'da sergilenecek. Sergi, festival boyunca ilham almak ve gençleri desteklemek isteyen sanatseverleri bekliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar