Bleisure: Bleisure trendi

Bleisure nedir? Turizmde Bleisure ne anlama gelir?

Bleisure; İngilizcede iş anlamına gelen Business ile boş zaman faaliyeti ve tatil zamanı anlamlarında glene Leisure  kelimelerinin birleşiminden oluşan bir turizm trendidir.

Seyahat ve Tatil Dünyası’nda 2010'lu yıllarda yayılan kavram, ilk olarak 2009 yılında İngiliz futurist Jacob Strand tarafından ortaya atılmıştır. 

İş toplantıları, kongreler ve tatili birleştiren turizm seçeneği olan Bleisure; 2011 yılında GBTA (ABD merkezli Uluslar arası iş seyahati organize eden acentalar birliği) tarafından yapılan bir araştırmadan sonra turizm centeleri ve işletmecilerin dikkatini çekerek, hızla yaygınlaşmıştır.

Network, iletişim, işle ilgili müşteri fırsatlarını arttırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen Bleisure seyahatleri ile çalışanların ziyaret ettikleri şehirlerde yeni kültürel deneyimler kazanmaları sağlanmaktadır.

Bleisure sayesinde çalışanların ailelerinin de tatil yaparak, toplantı veya iş görüşmesinden geri kalan zamanlarını kaliteli, verimli geçirmesini sağladıkları öngörülüyor. Çoğu işvere, toplantı yapan çalışanlarının eş ve çocuklarını yanlarında götürmesine ve toplantılardan artan zamanlarında kısa da olsa tatil yapmasının onları daha verimli kıldığına inanıyor.

Bleisure trendi sayesinde; ek tatil süresinin, iş seyahatindeki stresin büyük kısmını aldığı ve çalışanları daha verimli çalışmaya teşvik ettiği savunuluyor.


Benzer Haberler & Reklamlar