Beth McKillop Pera Müzesi'nde Çin'de Mürekkep üzerine konuşacak

Victoria ve Albert Müzesi Asya Departmanı’nın Koleksiyon Sorumlusu akademisyen ve küratör Beth McKillop, Pera Müzesi’nin düzenlediği Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar sergisi, Çin’de Mürekkep başlıklı bir konuşma yapacak.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek etkinlikte McKillop, Çin sanatında mürekkebin fiziksel özelliklerini inceleyecek, yapım ve kullanım biçimleri üzerine düşünceler sunacak.

Victoria ve Albert Müzesi’nden araştırmacı, akademisyen ve küratör Beth McKillop’u ağırlayacak olan konuşma programı, Çin mürekkep sanatına odaklanacak. Konuşmasında, Çin’de geçmişten bu yana farklı zamanlarda üretilmiş mürekkeplerin fiziksel özelliklerini inceleyecek Beth McKillop, günümüze ulaşmış bazı çarpıcı mürekkep bloğu örneklerine ve onları çevreleyen hikâyeler ile anekdotlara bakarak, sergide yer alan 21. yüzyıl sanatçılarının yapıtlarına dair tarihsel bir bağlam sunacak.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda, 26 Nisan Cuma günü saat 18.30’da başlayan etkinliğin dili İngilizce, Türkçe simültane çeviri olacak. Etkinlik ücretsiz ancak yerler sınırlı ve rezervasyon alınmamakta.

Beth McKillop kİmdir?

Kariyerine British Library’de Çin ve Kore Koleksiyonları Küratörü olarak başlayan Beth McKillop, 2004’te Victoria ve Albert Müzesi Asya Departmanı’nın Koleksiyon Sorumlusu oldu; ardından koleksiyonların ve müzenin Direktör Yardımcısı pozisyonunda çalıştı. 2016’dan bu yana Victoria ve Albert Müzesi Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak çalışıyor ve Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu’nda (SOAS) ders veriyor.


Benzer Haberler & Reklamlar