Bestekar Alâeddin Yavaşca, Pera Müzesi'nde özel konserle anılacak

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri bu ay, Türk Musikisinin ünlü merhum bestekarı Alâeddin Yavaşca için düzenlediği konsere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in maddi manevi destekçisi  Duayen sanatçının öğrencilerinin misafir solist olarak yer aldığı “Doğumunun 97. Yılında Alâeddin Yavaşca” başlıklı konser, 26 Mart Pazar günü Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Türk Müziği Konserleri’nde bu ay, Klasik Türk Mûsıkîsi’nin önde gelen isimlerinden, icracı ve bestekâr Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’yı anıyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in, 2021 yılında kaybettiğimiz duayen sanatçı anısına düzenlediği, “Doğumunun 97. Yılında Alâeddin Yavaşca” başlıklı konser, 26 Mart Pazar günü saat 15.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda dinleyicilerle buluşacak.

Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı, günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirdikleri Türk Müziği Konserleri programının bu ayki misafir solistleri, Alâeddin Yavaşca’nın öğrencileri Mustafa Doğan Dikmen, Çiğdem Yarkın, Ezgi Köker ve Atakan Akdaş olacak.

Misafir Solistler
Mustafa Doğan Dikmen
Çiğdem Yarkın
Ezgi Köker
Atakan Akdaş

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Aziz Şükrü Özoğuz - Keman
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer - Kemençe
Volkan Yılmaz - Ney
Volkan Ertem - Viyolonsel

Biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar