Begüm Egesel: Amacımız genç kuşaklarımıza tarihi sevdirmek,

Begüm Egesel: Amacımız genç kuşaklarımıza tarihi sevdirmek,

Smyrna Antik Kenti arkeolojik alanı, öğrencileri ağırlıyor. Kazı sponsoru Total Oil, bölgeyi gezdirdiği öğrencilere çeşitli etkinliklerle tarih bilinci kazandırmayı amaçlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen Smyrna Antik Kenti kazı çalışmalarına Demirören Holding şirketlerinden Total Oil Türkiye on yılı aşkın süredir destek veriyor.

Total aynı zamanda öğrencilere kazı çalışmalarına sponsor olduğu Smyrna'yı gezdiriyor. Tarihi kentte adeta bir zaman yolculuğuna çıkan çocuklar, antik kent gezisinin ardından gözetmen ve arkeologlar eşliğinde ortaya çıkan tarihi objelerin seramikten maketleri, duvar yazılarının replikaları, el işi maketler, tarihi resmeden resimler ortaya koyarken, hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Total Oil Türkiye A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Egesel, İzmir'in tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirttiği projenin, geçen yıl başlatıldığını belirterek, çalışma kapsamında ilkokul çağındaki çocukların Smyrna Antik Kenti'nde ağırlandığını söyledi.

Öncelikle İzmir'de imkanları kısıtlı çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Egesel, bölgeyi gezen öğrencilere çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları ile tarih bilinci kazandırıldığını söyledi. İlk etap sonunda 1000'den fazla çocuğa ulaşılmayı hedeflediklerini söyleyen Egesel, "Bugün yurt çapında 500 istasyonuyla tüm Türkiye'ye hizmet vereb Total olarak, tarihi değerleri ortaya çıkaran çalışmalarda katkımız olduğu için gururluyuz" dedi.

Projeye 2018 yılında farklı yaş gruplarından çocukların ağırlandığı atölye çalışmaları, kültür ve tarih gezilerini de eklediklerini belirten Begüm Egesel, "Amacımız genç kuşaklarımıza tarihi sevdirmek, ülkemizin kültürel mirasının farkındalığını artırmak ve çocuklarımıza bu bilinci aşılamak. Smyrna Antik Kenti Kazı çalışmalarını da 10 yılı aşkın bir süredir destekliyoruz. Projeye önümüzdeki dönemde de aynı heyecanla devam edeceğiz" diye konuştu.

Gonca Elibol - Yeni Asır

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar