Bakan Ersoy: Tarihi eser kaçakçılığında radikal strateji değişikliğine gittik

Bakan Ersoy: Tarihi eser kaçakçılığında radikal strateji değişikliğine gittik

Tarihi eser kaçakçılığında iyi bir yol katettiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kaçırılan tarihi eserlerin alıcılarını ortadan kaldırmak için yaklaşık 12 ülke ile anlaşma yaptıklarını söyleyerek, " Artık Anadolu kökenli bir malın alıcısı kolay kolay olmamaya başladı" dedi.

24 TV'de canlı yayımlanan "Murat Çiçek ile Yüz Yüze" programına katılan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,a tarihi eser kaçakçılığı konusunda şu bilgileri paylaştı: "Bir radikal strateji değişikliğine gittik. Kaçakçılık Şubesi'ni, Kaçakçılık Daire Başkanlığı haline getirip, uzman personel ve kadro sayısını 3 katına çıkardık" dedi.

Bakan Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: "İkincisi de sizden kaçırılan malı itibarsız hale getirmeniz gerekiyor. Kaçış yolu üzerindeki ülkeler ve alıcı ülkelerle görüşmelere başladık. Birçoğuyla anlaşmalar yaptık. Şu anda 12 ülkeyi bulmak üzereyiz. İran ile Bulgaristan ile Romanya ile ABD ile Brezilya ile Çin ile Özbekistan, Türkmenistan ve Peru ile protokol yaptık. Önümüzdeki hafta da İsviçre ile yapacağız. Artık Anadolu kökenli bir malın alıcısı kolay kolay olmamaya başladı."

Bu anlamda tarihi eser kaçakçılığında iyi bir yol katettiklerinin altını çizen Ersoy, kendi döneminde 4 binden fazla tarihi eserin Türkiye'ye getirildiğini sözlerine ekledi.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar