Ayasofya Müzesi kapılarını meditasyona kapattı

Ayasofya Müzesi kapılarını meditasyona kapattı

Spiritüeller Derneği'nin Ayasofya'da meditasyon programı duyurusu üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medyada yer alan Ayasofya Müzesi’nde hafta sonu meditasyon çalışması yapılacağına dair iddiaları yalanladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul Ayasofya Müzesi’nde hafta sonu meditasyon çalışması yapılacağına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlere neden olan çağrıya itibar edilmemesi gerekmektedir. Bakanlığımız, hiçbir tarih ve şartta İstanbul Ayasofya Müzesi’nde bu tür uygulamalara izin vermeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

'Spiritüeller Derneği' adlı dernek tarafından, derneğin internet sitesi üzerinden yapılan etkinlik duyurusunda, Ayasofya'da meditasyon programı da dahil olmak üzere bir dizi etkinlik gerçekleştireceği duyurulmuştu.

Duyuruda şu ifadeler kullanılmıştı: "Değerli Kişisel ve Spiritüel Gelişim İlgilileri ve Emektarları, sizleri SPRİTDER ailesi olarak sizleri İstanbul'un Gizemine Spiritüel Yolculuğa çıkmaya davet ediyoruz. Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet gibi İstanbul'un mistik yerlerini gezeceğimiz etkinliğimizde, Ayasofya'da Meditasyon çalışması yapıp, Kadim Mandala Öğretilerini dinleyeceğiz."

Etkinliğin el ilanı da internet sitesi üzerinden paylaşılmıştı.
 


Benzer Haberler & Reklamlar