Aşk Çeşmesi'ne dalanlara ceza!

Aşk Çeşmesi'ne dalanlara ceza!

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü tarihi yapılarından Trevi Çeşmesi'nin havuzuna atlayan İspanyol turiste para cezası kesildi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, 30 yaşındaki İspanyol turist, öğleden sonra polislerin uyarılarına rağmen her gün binlerce turistin ziyaret ettiği Trevi Çeşmesi'nin havuzuna atladı.

Havuzdan çıkar çıkmaz polisler tarafından etrafı çevrilen turiste 450 avro ceza kesildi.

Tarihi eserlerin üzerine çıkmanın ve havuzlara girmenin yasak olduğu Roma'daki "Aşk Çeşmesi" olarak da bilinen tarihi çeşmede, üüözellikle Paskalya günlerinde kurallar ihlal edilerek ard arda havuza girenlere para cezası verildi.

13 Nisan'da da bir İtalyan, gündüz vakti soyunarak çeşmenin havuzunda bir süre yüzmüştü. Söz konusu kişi, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

17 Nisan'da Roma'nın Trevi Çeşmesi'ne tırmanışın ardından, 20'li yaşların başında bir erkek ve kadın olmak üzere iki Kaliforniyalı turist 450 avro cezaya çarptırıldı.

Öte yandan aynı günlerde, Paskalya pazarında, iki Danimarkalı turist, Roma'nın Vittoriano anıtının aşağısındaki bir çeşmenin sularına ayak koymak için her biri 450 € para cezasına çarptırıldı. 60 yaşındaki bir kadın ve 17 yaşındaki bir çocuk, bacaklarını Piazza Venezia çeşmesinde "diz çökmüş" şekilde tutuluyorlardı.

Barış Seçkin - AA


Benzer Haberler & Reklamlar