Antikythera Düzeneği dijital ortamda inşa edilip, geliştirilecek

Antikythera Düzeneği dijital ortamda inşa edilip, geliştirilecek

Selanik Aristotle Üniversitesi öğrencileri, 3Dexperince platformu ile dünyanın en eski analog bilgisayarı Antikythera'yı dijital ortamda yeniden inşa edip, işlevlerini ve operasyonlarını geliştirmeye çalışacak.

Dassault Systèmes, Yunanistan'daki Selanik Aristotle Üniversitesi'ne dünyanın en eski analog bilgisayarı olan Antikythera Düzeneği hakkında araştırma ve geliştirme çalışmaları için destek veriyor.

Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri, 3Dexperince platformunu kullanarak makineyi dijital ortamda yeniden inşa edecek ve yüksek performanslı bir mekanizma tasarımına ve geliştirme sürecine dair bilgi ve beceriler edinecekler.

Antikythera Düzeneği nedir? 

Akropol, mimari ve sanat alanlarında ne ise bilim ve teknoloji alanlarında aynı derecede önemli bir konumda. M.ö 2. yüzyılda oluşturulduktan sonra 1900 yılında Akdeniz'in dibinde, küçük Yunan adası Antikythera açıklarında hayli yıpranmış halde bulunan düzeneğin yapımı, işleyişi ve kullanımı yakın zamanda yapılan bir araştırmaya kadar gizemini korudu.

Söz konusu araştırma, bu oldukça gelişmiş mekanizmanın; güneşin konumu, ayın evreleri, güneş ve ay tutulmaları ile gezegenlerin yolları gibi astronomik olayları isabetle hesaplayıp öngörebildiğini ortaya çıkardı.

İmalat ve Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri, bulut tabanlı 3Dexperince platformunu kullanarak Antikythera Düzeneği'ni dijital olarak yeniden inşa etmeye çalışırken, işlevlerini ve operasyonlarını daha da geliştirecek. Bu kapsamda, makinenin dijital ikizine ilave bir hareketli dişli sistemi ve beş gezegenin işaretçi yıldızları entegre edilecek, düzenek parçalarının üretimi için gerekli veriler oluşturulacak ve makinenin gerçek davranışlarının simülasyonu yapılacak.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar