Altı müzeden seçilen özel eserler 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisinde görülebilir

Altı müzeden seçilen özel eserler 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisinde görülebilir

Mevlana Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ile Resim ve Heykel müzesinin envanterinden seçilen eserlerin yer aldığı 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi, "Sufinin Yolu", "Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler", "Derviş Kültürü", "Mistik Yansımalar", "Mevlevilik", "Mesnevi" ve "Divan-ı Kebir" olmak üzere 5 temel başlıktan oluşuyor.

Sultanahmet'teki Türk İslam Eserleri Müzesi'nde (TİEM) sanatseverlerle buluşan "750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana" sergisi, 1 Mart'a kadar ziyaretçilerini bekliyor. 

750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi, "Sufinin Yolu", "Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler", "Derviş Kültürü", "Mistik Yansımalar", "Mevlevilik", "Mesnevi" ve "Divan-ı Kebir" olmak üzere 5 temel başlıktan oluşuyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan sergide, Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel müzelerinin envanterinden seçilen eserler yer alıyor

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Konya'daki Mevlana Müzesi başta olmak üzere sergide 5 büyük müzeden önemli eserlere yer verdiklerini belirterek,  "Çok özel bir seçki yapıldı. Şimdiye kadar sergilenmeyen veya çok bilinmeyen önemli eserlere yer verildi. Bir de serginin temel özelliği bana göre, klasik eserlerden, geleneksel sanatlardan başlamış olması ve modern sanatlara varıncaya kadar bir tarihi sürekliliği takip etmesi. Mesnevi'den başlıyor, hat sanatına, Mevlevilikle ilgili kıyafetlere yer veriliyor. Yine tarikatın objeleri, başka pek çok eser yer alıyor. Önemli ressamlarca Mevleviliğin resme yansıdığı eserlerle de sergi son buluyor."

Coşkun Yılmaz, sergiye ilginin beklediklerinin çok üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Konya Büyükşehir Belediyesi bu serginin yapımına, tanıtımına, duyurulmasına çok büyük önem verdi. Bu münasebetle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ve arkadaşlarını çok tebrik ediyorum. Esas itibariyle ev sahibi Konya Büyükşehir Belediyesi. Serginin küratörü Özkul Eren, sanat, tasarım dünyamızın duayen isimlerinden birisi. Tasarımıyla, eserleriyle, hikayesiyle özel bir sergi oldu." değerlendirmesini yaptı.

AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar