AKMED Arkeoloji Yaz Okulu'na başvurular 12 Temmuz'da sona eriyor

Antalya'da, İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliği ile gerçekleştirilen Arkeoloji Yaz Okulu programına Arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan 8 öğrenci kabul edilecek.

Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED), Arkeoloji Yaz Okulu programı gerçekleştirecek. Kazı tecrübesi yaşamak isteyen öğrencilerin başvuru yapacağı Yaz Okulu; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile Antalya’nın Aksu ilçesinde Perge Antik Kenti’nde 4-9 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitimler, İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliğinde yapılacak.

AKMED Arkeoloji Yaz Okulu’nun bu sene ilk eğitimi Perge Antik Kenti’nde düzenlenirken katılımcılara eğitim kapsamında teorik arkeoloji ve kazı bilim bilgileri verilecek. Düzenlenecek olan eğitime üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan sekiz lisans öğrencisi kabul edilecek.

ONLİNE BAŞVURU

Perge kazılarında görev alan üyeler tarafından derslerin gerçekleştirileceği Arkeoloji Yaz Okulu’na katılım ücretsiz. Arkeolojiye dair deneyimi yerinde yaşamak ve bölge arkeolojisi hakkında bilgi alırken kazı tecrübesi yaşamak isteyen aday öğrenciler AKMED’in resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilir. Öğrencilerin başvuru için 12 Temmuz Çarşamba gününe kadar site üzerinden kayıt formunu doldurmaları gerekiyor. Programa katılmaya hak kazanan adaylara 1 Ağustos 2023 tarihinde e-posta ile bilgi verilecek.

EĞİTMENLER

Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe, Doç. Dr. Aşkım Özdizbay, Doç. Dr. Aliye Erol, Dr. Öğr. Üyesi İpek Dağlı, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Dönmez, Beyza Gülmez, Talat Kuval, Şeyda Sezer, Dilayla Tapunç, Beril Ürek ve Azat Ürek.

Program süresince kazı evinde konaklama, yeme-içme ve Antalya – Perge ulaşımı AKMED tarafından sağlanacak. Katılımcıların yaz okuluna katılmak için yapacakları şehirlerarası ulaşım masrafları kendilerine ait. Başvuru yapmak isteyen adaylar, Perge Yaz Okulu programına AKMED’in resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. 


Benzer Haberler & Reklamlar