Afrodisias Antik Kenti'nde yangın alarmı

Afrodisias Antik Kenti'nde yangın alarmı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki, ünlü Afrodisias Antik Kenti ve müzesinde yangın tehlikesine karşı önlemler arttırıldı. Orman yangını söndürülemediği ve gerektiği takdirde müzenin tahliyesi için plan hazırlandı.

Türkiye'nin pek çok noktasında  orman yangınları ile mücadele sürerken, Aydın’ın Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi’nde süren orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesi ile farklı alana çevrildi. 

Alevlerin Afrodisias Antik Kenti’ne ulaşma riskine karşı teyakkuza geçilirken, müze envanterleri de olası bir durumda tahliyeye hazır hale getirildi.

8 adet su tankeri müzede hazır tutuluyor

Yangın bölgesinde inceleme çalışmalarına katılan Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Gerektiği takdirde Afrodisias Müzesi’nin tahliyesi için plan hazırladık. Aydın ili ve çevre müzelerdeki personellerimizin tamamını oraya intikal ettirdik. Yaklaşık 8 adet su tankerini müzemize istifledik. Kriz planımız hazır. Umuyoruz yangını bu sabahtan önce kontrol altına alırız. Burada büyük bir dayanışma örneği var. Sabah kadar sorunu çözmüş oluruz diye düşünüyorum. Müzeyi tahliye etmek zorunda kalmayacağımızı düşünüyoruz ama her ihtimale karçı tahliye planımızı hazırladık” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar