ABD, Babil ve Mezopotamya dönemine ait 9 tarihi eseri Irak'a iade etti

Irak'a geri getirilen arkeolojik eserlerin arasında Babil ve Mezopotamya uygarlıklarına ait 7 mühür ile insan yüzü şeklinde yapılmış bir fildişi ve Orta Babil dönemine ait bir kil tablet bulunuyor

 Irak, yasa dışı yollarla ülke dışına kaçırıldıktan sonra ABD yetkililerinden teslim alınan 9 tarihi eserin geri getirildiğini duyurdu.

Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, başkentteki Bağdat Sarayı'nda Kültür Bakanı Ahmed Fekkak el-Bedrani'yi kabul etti.

Kabul sırasında Irak'ın Washington Büyükelçiliği tarafından teslim alınan 9 tarihi eser, Tarihi Eserler Kurumu Başkanı Leys Mecid Hüseyin'e teslim edildi.

Irak'a geri getirilen parçalar arasında New York Başsavcılığından alınan Babil ve Mezopotamya uygarlıklarına ait 7 mührün yanı sıra insan yüzü şeklinde yapılmış bir fildişi ile Orta Babil dönemine ait bir kil tabletin yer aldığı aktarıldı.

Irak'ta 2003 yılındaki ABD işgaliyle başlayan süreçte çok sayıda tarihi eser, müzelerden çıkarılarak yurt dışına kaçırılmıştı.


Benzer Haberler & Reklamlar