Türkiye'de dik yamaçları ve zorlu patikalarıyla dikkat çeken Karahisar Kalesi'nde Frig Ultra Maratonu kapsamında "Kale Yarışı" düzenlendi. Karahisar Kalesi Yarışı yarışmacılara hayli zor anlar yaşattı
Mardin müzesinin davetlisi olarak şehre gelen blog yazarları, Mardin’in bilinmeyen tarihi gerçekleriyle tanıştı, turistik mekan ve ören yerlerini karış karış gezerek doğal ve tarihi güzellikleri ve yerel ürünlerini yerinde inceledi.…
Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Side Dünya Müzikleri, Kültür ve Sanat Festivali, Yasmin Levy konseriyle başladı.
Japon Prensesi Akiko Mikasa, Anadolu arkeolojisi, kültürleri ve tarihi ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmek ve yürütülen çalışmaları desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Prens Mikasa Vakfı Onursal Başkanı oldu.
Çürüksu Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi kapsamında Türkiye'nin 24 ilinden gelen 40 öğretmen Manisa'nın Kula ilçesindeki Kula Volkanik Jeoparkı'nda eğitim aldı.
Mektep Meydan Galatasaray sergisi 25 Kasım 2018’e kadar Pera Müzesi’nde, Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı sergisi 23 Şubat 2019’a kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ziyaret edilebilir.
1910 yılından bu yana Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen bölgede "Pavli" olarak bilinen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı törenle başladı.
Eskişehir'de, bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Odunpazarı Lüle Taşı Festivali'nde, ustaların eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Bakü'yü Ermeni çeteleri ve Bolşevik birliklerinden kurtaran, Kafkas İslam Ordusu ismi verilen Osmanlı ordusu komutan ve askerlerinin anısına Azerbaycan Tarih Müzesinde sergi açıldı.
UNESCO Islık Dili Kayıt Beratı, Vali Sarıfakıoğulları'na teslim edildi
Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslan, konferansta konuklara, Troya Antik Kenti'ni, arkeoloji kazılarını, 2018'in Troya Yılı ilan edilmesini ve gelecek ay açılacak Troya Müzesi'ni anlattı.
25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalinde Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, Bolşoy balesini sahneledi.
İstanbul Üniversitesi'nde Birinci Dünya Savaşı’nın 100. Yılında Savaş ve Toplum - Eve Dönen Asker- Kongresi başladı.
Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali Kakava ateşinin yakılması ve Dilek Pehlivan, Mehmet Erdem, Faruk Demir konserleri ile başladı. Festivalin bu yılki teması Kadın.
20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Contemporary Istanbul'un The Sofa Hotel’de düzenlenen basın toplantısı CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI İcra Kurulu Üyesi Hasan Bülent Kahraman ve CI Direktörü Kamiar Maleki'nin katılımıyla…
Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Gala Konseri ile opera severleri mest etti.