Osman Güneren Haberleri

Enez Fatih Camisinin bir köşesi müzeye dönüştürüleek

Enez Fatih Camisi'nin bir köşesi müzeye dönüştürüleek

Restorasyon çalışmaları süren Enez Ayasofyası namıyla meşhur tarihi Enez Fatih Camisi'nin bir köşesi müze olarak düzenlenecek. Müzede, Enez Kalesi içerisinde birinci derece arkeolojik sit alanında çıkan buluntular sergilenecek.

Selimiye Camii Muvakkithanesi ve güneş saatleri

Selimiye Camii Muvakkithanesi ve güneş saatleri

Selimiye'nin "zaman belirleyicileri" varlığını koruyor. Osmanlı döneminde namaz vakitleri ve ramazan imsakiyelerinin belirlenmesi için Selimiye Camisii Külliyesi'ne yapılan muvakkithane ve güneş saatleri günümüzde de varlığını…

Selimiye Camisinin röntgeni çekiliyor

Selimiye Camisi'nin röntgeni çekiliyor

Mimar Sinan şaheserlerinden Selimiye Camisi'nin yer altındaki varlıklarını tespit amacıyla GPR cihazı ile zemin üzerinden tarama çalışmaları başladı.

Selimiye Camisi kapatılmadan onarılacak

Selimiye Camisi kapatılmadan onarılacak

Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak kabul ettiği ve Sultan II. Selim tarafından yaptırılan Selimiye Camisi'nin, restorasyonu sırasında ibadet ve ziyarete açık olacağı bildirildi.

Edirne Büyük Sinagogda sergi

Edirne Büyük Sinagog'da sergi

Edirne'de, farklı inançlardan 5 fotoğrafçının, İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik'in kutsal günlerini anlattığı 100 eserden oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

Öksüz minare camisine kavuşacak

Öksüz minare camisine kavuşacak

Toprak altındaki cami gün yüzüne çıkarılacak. Sadece minaresinin bir kısmı toprak üstünde olan Edirne'deki Zincirlikuyu Camisi kazı çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırılacak