Nemrut Dağı Haberleri

Nemrut 5 yılda 530 bin ziyaretçi ağırladı

Nemrut 5 yılda 530 bin ziyaretçi ağırladı

Doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı, dev heykellerinin yanı sıra 2 bin 150 metre rakımıyla "Güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer." olarak bilinen Nemrut Dağı, son 5 yılda 530 bin yerli ve…

Nemruta mevsimin ilk karı yağdı

Nemrut'a mevsimin ilk karı yağdı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı.

Nemrut Dağında satranç turnuvası

Nemrut Dağı'nda satranç turnuvası

Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular satranç etkinliği düzenledi.

Nemrutta Kurban Bayramı yoğunluğu

Nemrut'ta Kurban Bayramı yoğunluğu

Güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nda, Kurban Bayramı tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Nemrut yolu kar nedeniyle kapandı

Nemrut yolu kar nedeniyle kapandı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'nın yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı.

Nemrut Dağı ziyarete açıldı

Nemrut Dağı ziyarete açıldı

Adıyaman'ın Kahta sınırları içerisinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda, yoldaki kar temizleme çalışmalarının tamamlanmasıyla turizm sezonu başladı.