Kalıntı Haberleri

Didim açıklarında batık savaş gemisi enkazı bulundu

Didim açıklarında batık savaş gemisi enkazı bulundu

Su altı arkeologları Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında en derin bilimsel batık araştırmasına imza attı. 18. yüzyıla ait Rus savaş gemisi olduğu değerlendirilen batıktan, 2 ton ağırlığında top, küçük kalibre el topu, pişmiş toprak kandil, çömlek,…

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan: Toprağı kazmayı çok seviyorum

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan: Toprağı kazmayı çok seviyorum

Duayen arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, 1964 yılından bu yana gitmediği arkeolojik kazı, arazide olmadığım hiçbir yaz olmadığını belirterek, arkeoloji alanında dünden bugüne nelerin değiştiğini anlattı.

İzmirde iş merkezi inşaatından arkeolojik kalıntılar çıktı

İzmir'de iş merkezi inşaatından arkeolojik kalıntılar çıktı

İnşaat çalışması sırasında yıkılan binanın zemininde, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen liman hamamı kalıntıları bulundu. Arkeologlar Derneği bölgenin tamamen temizlenip açıldıktan sonra arkeopark yapılması gerekitğini savundu.…

Sibiryada 30 bin önce Homo sapiens yaşamış olabilir

Sibirya'da 30 bin önce Homo sapiens yaşamış olabilir

Baykal Gölü’nün yakınlarındaki Tunkinskaya Vadisinde bulunan avcılık yapmış insansılara ya da insanlara ait kemikler 5o bin ile 27 bin yıl arasına tarihleniyor. Ama Homo sapienslere ait olup olmadığı henüz tam olarak belirlenemedi.

Kum fırtınası, İranda antik kenti açığa çıkardı

Kum fırtınası, İran'da 'antik kenti' açığa çıkardı

Kirman'da yaşanan kum fırtınası, kumların altında kalmış tarihi kentin kalıntılarını açığa çıkardı. Ancak İran Kültür Bakanlığı olaya temkinli yaklaşarak, henüz bir kent bulunduğu ifadesini resmi olarak kullanmıyor.