Deniz Haberleri

Dünyanın bilinen en eski kıyı savunma sistemi Akdenizde keşfedildi

Dünyanın bilinen en eski kıyı savunma sistemi Akdeniz'de keşfedildi

İsrail'in Tel Hreiz arkeolojik alanında 7000 yıl önce inşa edilmiş neolitik deniz duvarının dünyanın şu ana dek bilinen en eski kıyı savunma sistemi olduğu açıklandı. Ancak duvarın savunmada başarısız olduğu da tespit edldi. Arkeologlar alanda aynı…

Vali Osman Bilgin: Bayramı tatilinde huzun adı Kırklarelidir

Vali Osman Bilgin: Bayramı tatilinde huzun adı Kırklareli'dir

Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarında dolaşmak, Fatih Sultan Mehmet'in Şahileri döktürdüğü dökümhaneyi görmek, Vize'de dinlenmek isteyenler için Trakya'nın saklı cenneti Kırklareli, tarihi, doğası, denizi ve lezzetleriyle, Ramazan Bayramı'nda…

Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu

Samsun Üniversitesi'nin logosu belli oldu

Samsun'da yeni kurulan Samsun Üniversitesi'nin logosu belli oldu. Türk Bayrağı renklerinden oluşan logoda Bandırma Vapuru figürü, divit ucu, deniz ve kitap yaprakları ile harmanlandı.

Sualtı Heykel Müzesine iki yeni eser batırıldı

Sualtı Heykel Müzesine iki yeni eser batırıldı

Dalış turizmini geliştirmek amacıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde hayata geçirilen Sualtı Heykel Müzesi projesi kapsamında hazırlanan yeni heykeller deniz altına indirildi.

Sinoptaki eski arkeolojik SİT alanı dalış merkezi olacak

Sinop'taki eski arkeolojik SİT alanı dalış merkezi olacak

Sinop ve Dokuz Eylül üniversitelerinden akademisyenlerin raporları doğrultusunda 1. derecede arkeolojik sit alanı kapsamından çıkarılan Sinop iç limanındakİ bölgeler dalış merkezi olmaya hazırlanıyor.