Balıklıgöl Haberleri

Urfa Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor

Urfa Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl Yerleşkesi civarında yer alan ve M.S. 812-814 arasında Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen Urfa Kalesi, yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor.

Döşeme Camisi restorasyonunda su bazlı sıva kullanılacak

Döşeme Camisi restorasyonunda su bazlı sıva kullanılacak

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan 800 yıllık Döşeme Camisi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında, yurt dışından gelen uzmanlarca neme ve suya dayanıklı özel bir sıva kullanılacak.

Şanlıurfaya Peygamberler Tarihi Müzesi kurulacak

Şanlıurfa'ya Peygamberler Tarihi Müzesi kurulacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin gözdesi Şanlıurfa'nın Peygamberler Şehri kimliğini daha da pekiştirmek amacıyla Peygamberler Tarihi Müzesi kurma kararı aldı.

Şanlıurfa müzesinde insanlık tarihine yolculuk

Şanlıurfa müzesinde insanlık tarihine yolculuk

Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müze kompleksi, açıldığı günden beri 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Şanlıurfada

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Şanlıurfa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa'da Türkiye'nin en büyük mekanlarından Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik müzelerinde incelemelerde bulundu.

Hazreti İbrahimin makamı restore edildi

Hazreti İbrahim'in makamı restore edildi

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Hazreti İbrahim'in makamı, tadilat çalışmalarının ardından ibadete açıldı