Arkeoloji Kazısı Haberleri

Beşiktaş Arkeoloji Kazı Alanı açık hava müzesi olacak

Beşiktaş Arkeoloji Kazı Alanı açık hava müzesi olacak

Beşiktaş'ta metro inşaatı sırasında keşfedilen eserler üzerine arkeoloji kazılarına başlanan alandaki tarihi mezarların açık hava müzesi şeklinde sergilenemesi planlanıyor. Aralarında kurgan ve kremasyon tipinin de bulunduğu mezarların açık hava…

Aykurt Nuhoğlu: Arkeolojik keşifler Kadıköy tarihi için önemli

Aykurt Nuhoğlu: Arkeolojik keşifler Kadıköy tarihi için önemli

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve beraberindeki ekip arkeolojik kazının devam ettiği alanı gezdi ve "Bu kazılarla, Haydarpaşa Garı tren sahasında bir kent olduğu ortaya çıkıyor. Kadıköy’ün tarihi için önemli bir…

Kıbrısta direk dikilirken arkeolojik eserler bulundu

Kıbrıs'ta direk dikilirken arkeolojik eserler bulundu

Kıbrıs'taki Alaniçi köyünde keşfedilen antik mezar buluntuları arasında 1 adet Fenike Şarap Amforası, 2 adet Şarap Testisi (Oinochoe), 2 adet kâse, 1 adet İstiridye kabuğu şeklinde kandil ve 1 adet Amforoit testi yer alıyor.

Arkeolog Nezih Başgelen: Arkeoloji, bilimsel bir uğraşdır

Arkeolog Nezih Başgelen: Arkeoloji, bilimsel bir uğraşdır

Arkeolojide Kaz-İşlet projesi hazırlıklarını eleştiren editör arkeolog Nezih Başgelen "Arkeoloji, bilimsel bir uğraşdır ve bir taşeronun hafriyat yapmasıyla benzerlik kurulacak bir uygulama değildir" uyarısı yaptı.

Özel sektör de arkeoloji kazısı yapabilecek

Özel sektör de arkeoloji kazısı yapabilecek

Arkeolojide Kaz-işlet modeli gündemde. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel sektörün arkeolojik kazı izni yapabileceği ama eser kaçakçılığına göz yumulmayacağı arkeolojik kazı modeli arıyor.

Sagalassosta arkeolojik kazılar sürüyor

Sagalassos'ta arkeolojik kazılar sürüyor

Sagalassos Arkeoloji Kazısı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Sagalassos'ta uzun bir tarihi okuduklarını belirterek, antik kenti gezmek isteyenlere bu işe bir gün ayırmalarını tavsiye etti.

Çadır Höyükte santim santim arkeolojik kazı

Çadır Höyük'te santim santim arkeolojik kazı

Kalkolitik Çağı, Hititler, Frigler, Persler, Helenistik Çağ, Roma, Bizans ve Selçukluların izlerini barındıran höyükte 30 kişilik kazı ekibi ve 30 işçi, fırça ve küçük malzemelerle santim santim kazdıkları toprakta tarihi bulgulara ulaşmaya…

Harputun tarihi mahallesi için arkeoloji kazıları

Harput'un tarihi mahallesi için arkeoloji kazıları

Elazığ'ın kayıp mahallesi gün yüzüne çıkıyor. Arkeolojik kazı çalışmalarının ağustos ayı itibarıyla sona ermesi ile Artuklu hükümdarı Fahrettin Karaaslan zamanından beri varlığı bilinen tarihi mahallenin tamamen gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.…

Cizre İçkalede 2017 arkeoloji kazıları başladı

Cizre İçkale'de 2017 arkeoloji kazıları başladı

Mardin Müze Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sürdürülen 'Şehri Nuh Diriliyor' projesi kapsamındaki İçkale Kazı çalışmalarına başlandı.

Kibele Heykeli restore edilecek

Kibele Heykeli restore edilecek

Ordu’da geçtiğimiz yıl bulunan 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin restorasyonuna başlanacak.