Hobbitler, Homo erectus ailesinden değilmiş
Dr. Debbie Argue, Homo floresiensis’in Homo erectus’tan evrimleştiği teorisini hiçbir verinin desteklemediğini söylüyor.
Dr. Debbie Argue, Homo floresiensis’in Homo erectus’tan evrimleştiği teorisini hiçbir verinin desteklemediğini söylüyor.
Karadeniz Efesi'nin artık bir yüzü var. Tios Antik Kentinde bulunan ve Bizanslı bir subaya ait olduğu tahmin edilen kafatası, Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümünde yeniden yüzlendirildi.
Danimarkalıların saç modelleri ve bakımlı tırnaklarıyla ünlü antik çağ mumyalarının aslında Danimarkalı olmadıkları anlaşıldı. Danimarka'nın Tunç Çağı simgelerinden Egtved Girl gibi Skrydstrup Woman'ın da göçmen olduğu ortaya çıktı…
Moğolistan’daki höyüklerde ortaya çıkarılan mezarlarda bulunan at kalıntılarının analizi, bölgede at biniciliğine ilişkin ilk kanıtların M.Ö 1200 yıllarına dek uzandığını gösteriyor.
Kırım'ın Bahçesaray şehrinde devlet mezarlığına dönüştürülen Zincirli Medrese'deki Hacı Giray Han’ın türbesinde bulunan kemikler İstanbul'da bir özel üniversitede inceleniyor.
Antropologlarca, Güneydoğu Asya'nın kurucu nüfusunun doğrudan torunları olarak düşünüldüğü Tayland'ın kuzeyindeki yaylalarda iskeleti bulunan taş devri kadınının yüzü tahmini olarak etlendirildi.
Tanrılara mı kurban edildiler yoksa hastalıklara mı kurban oldular? Amerikalı antropolog Jeffrey Schwartz ile İsrailli antropolog Patricia Smith Tunus'taki bebek mezarlığındaki kalıntılar konusunda aksi fikirler öne sürdüler.
Kırım’da bulunan 40,000 yıllık kuzgun kemiğinin üzerindeki çentiklerin, insansı türlerden Neandertaller tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.
1500 yıl önce Roma İmparatorluğu sınırlarına dayanan Hunların, Romalıları nasıl etkilediğine dair bilimsel araştırma, Avrupa'nın geleneksel 'barbar Hunlu' imajına uymayan sonuçlar ortaya çıkardı. Göçebe Hunlar ile Romalıların birbirlerinin yaşam…
Aborijinlerden toplanan saç telleri üzerinde yapılan DNA araştırmalarından yola çıkılarak, Aborjinlerin 50 bin yıldır Avustralya'da yaşadığı iddia edildi.
Çocuklar, bebekler ve fetüsler Antik Mısır’da çoğu kez pithoslara gömülü halde bulunmuş, biliminsanları ritüelin önemini gözden kaçırarak, mevcut gömütleri alelade bırakılmış bir atık gibi düşünmüşlerdir.
Rus antropologlar, nonmetrik karşılaştırmalı kafatası analizleri ile İskitlerin etnik kökeninin Orta Asya kavimlerine kadar uzandığını savundu. Araştırma sonuçları, İskitlerin kökeninin Türklere dayandığına savunan varsayımı kısmen destekler…
Neandertal insansı türünün diş tedavisi için ağrı kesici kullandığını gösteren araştırma sonuçları ağrı kesici kullanımının 50 bin yıl önce de var olabileceğini gösteriyor. Öte yandan Neandertal ile Homo Sapienslerin. sevişme ihitmaline yorumlanan…
1987 yılında Achavanich'te keşfedilen Bronz Çağı kadın mezarındaki bitkilerle ilgili bulgular, 4 bin yıl önce yaşadığı bölgede bitkilerden ilaç yapıldığı konusunda ipuçları veriyor.
Antik figürler, Afrika uygarlıklarının prehistorik dönemde kıtalar arası ticaret yaptığını ortaya koydu.
Araştırmalar son Buzul Çağı sırasında Avrupa ormanlarının avcılar tarafından tahrip edildiğine işaret ediyor.