BBC'den dizideki tarihi eserleri keşfettirecek uygulama

AR uygulaması kullanılarak izleyiciler, dizide gösterilen birçok tarihi eseri telefonlarından inceleyebilecekler. Uygulama, birçok tarihi sergiyi sanal yolla gezebilme imkanı sağlıyor.

BBC, tarihi eserlerin telefonlar üzerinden araştırılmasını sağlayan bir artırılmış gerçeklik uygulaması hazırladı.

BBC uzun zamandır VR, 360 derece video gibi konularda çalışmalar yapıyor ve bu çalışmaları destekliyordu. Şimdi gözünü daha da ileriye diken BBC, kendi oluşturduğu ilk AR (Artırılmış Gerçeklik) uygulamasını çıkartacağını duyurdu.

Webtekno sitesinden Hakan Akkır'ın haberine göre; BBC, bahar aylarında BBC2 kanalında yayına girecek olan Civilisations (Medeniyetler) dizisiyle birlikte AR uygulaması çıkartacağını açıkladı.

BBC'nin açıklamasına göre dizi, İngiliz kültürün ve arkasındaki tarihin temellerini incelemek ve zaman içinde, bugün olduğumuz yere götüren önemli eserler ve mimariyi keşfetmek için hazırlandı. İlk versiyonu 1969 yılında çekilen dizi yeni sürümüyle piyasaya çıkarken, AR uygulaması da diziye olan ilgiyi arttırrmayı hedefliyor.

AR uygulaması kullanılarak insanlar, dizide gösterilen birçok tarihi eseri telefonlarından inceleyebilecekler.

Kullanıcılar, telefonlarından uygulamayı kullanarak eserlerden bazılarının sanal olanlarını inceleyebilecekler. Uygulama, birçok tarihi sergiyi sanal yolla gezebilme imkanı sağlıyor. Sergilere Torquay Müzesi'nden bir Mısır mumesi, Galler Ulusal Müzesi'ndeki Rodin'in Öpücüğü ve İskoçya Ulusal Müzesi'nden Umbrian Madonna ve Çocuk eşlik ediyor.

Uygulamanın, önümüzdeki haftalarda hem iOS hem de Android'de kullanıma sunulması bekleniyor.


Benzer Haberler & Reklamlar