Mevlana Müzesi Haberleri

Mevlana Müzesinde restorasyon

Mevlana Müzesi'nde restorasyon

Mevlana Müzesi'nin en çok dikkati çeken bölümü Kubbe-i Hadra'yı süsleyen turkuaz renkli çinilerin, 1960'dan bu yana en kapsamlı restorasyonu yapılacak.

2019 yılında en çok ziyaret edilen müzeler

2019 yılında en çok ziyaret edilen müzeler

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı, 2019'da 35 milyon 48 bin 417 kişiye ulaştı. En çok ziyaret edilen müze, 3 milyon 727 bin 361 kişiyle Ayasofya Müzesi oldu.

Mevlana Türbesinde 500 yıllık Konya minyatürleri bulundu

Mevlana Türbesi'nde 500 yıllık Konya minyatürleri bulundu

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin restorasyonu sırasında kubbenin iç kısmındaki sütunlarda 15'inci yüzyılın Konya'sını tasvir eden 6 minyatür bulundu. Alaaddin Cami ve şehrin diğer unsurlarının anlatıldığı minyatürler, Osmanlı Padişahı İkinci…

Mevlana Müzesine en çok ziyaretçi Çinden geliyor

Mevlana Müzesi'ne en çok ziyaretçi Çin'den geliyor

Mevlana Celaleddin Rumi'nin kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nin ziyaretçi sayısı, 11 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23 arttı. Bu artış ile müze, 11 ayda 2 milyon 613 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.…

Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında rakip tanımıyor

Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında rakip tanımıyor

Türkiye genelinde 2017 yılında 2 milyon 480 bin 433 kişiyle en çok ziyaret edilen müze olan Mevlana Müzesini bu yılın ilk 6 ayında başta İranlı, Çinli, Tayvanlı, Amerikalı ve Güney Koreli olmak üzere çok sayıda turist gezdi.

Mevlana Müzesinde ek bina inşaatı sürecek

Mevlana Müzesi'nde ek bina inşaatı sürecek

Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu onayı ile mezar çıkan bölümün korunması, Bakanlık onayı da alınarak projenin revize edilip kalan kısımda çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı.

Kültür Bakanlığı Yıldız Avcısı için mücadele ediyor

Kültür Bakanlığı Yıldız Avcısı için mücadele ediyor

Gelibolu Yarımadası'nda bulunan ve yurt dışına kaçırılan 5 bin yıllık 'Guennol Stargazer/Guennol Yıldız Avcısı' heykelinin New York'taki müzayedede satışının durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca girişimde bulunuldu. New York Times…

Mevlana Müzesi 2016 yılının birincisi

Mevlana Müzesi 2016 yılının birincisi

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2016'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müze oldu.

Mevlana Müzesi turistlerin gözdesi oldu

Mevlana Müzesi turistlerin gözdesi oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri arasında bu yılın kasım ayına kadar en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi.

Konya Mevlana Müzesi ramazana hazır

Konya Mevlana Müzesi ramazana hazır

Bakım ve temizlik çalışmalarıyla ramazan ayına hazırlanan Mevlana Müzesi, dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerini bekliyor